Aktywne Wpisy
synadama +104

źródło: temp_file6896019088095370268
Pobierz
dosefurious +78
Dzisiaj na lokalnej grupie z Rzeszowa wyświetlił mi się post o potrąceniu młodej dziewczyny. Dosłownie byłem w szoku po obejrzeniu nagrania. Chłop walnął młodą dziewczynę na pasach 18 grudnia 2023, ta odleciała na kilka metrów, połamane pół ciała, a gość dostaje karę grzywny xD Druga sprawa żadnej reakcji po potrąceniu - normalny człowiek w takiej sytuacji wybiega i od razu biegnie do potrąconej osoby, a tu facet odjechał, czeka, po czym zaczyna

#ramen #gotujzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Keczup_88: tak, wiem - Mirin nada fajny smak powiązany z ryżem i fermentacją. W kilku przepisach widziałem, że w przypadku braku sake można rozcięczyć wódkę - głównie też chodzi o wpływ alkoholu (który potem się wygotuje) o teksturę/kruchość mięsa.Przepisów na chasu jest tysiące, mój jest literacki (z Adamem
Komentarz usunięty przez moderatora
@Keczup_88: zeszło mi całe wino ryżowe, miałem. Generalnie w dwa tygodnie nie zrobi się żadnego wina a szczególnie ryżowego gdzie sedymentacja jest bardzo powolna. No i płukanie ryżu to pół wanny wody schodzi ;-) No ale może jeszcze kiedyś nastawię.
@teraz_z_kontem: nie umiem wiązać wędlin, zrobiłem byle się trzymało.
Ja od dziecka jadłem "Polski ramen", tj. jak był rosół, to dla mnie najważniejszy był makaron, nakłaść mięsa (najlepiej wołowego), marchewki, wywaru trochę i najlepiej zalać to jeszcze Maggi.
@Keczup_88:
źródło: images
Pobierz