- NFZ - Poczucie bezpieczeństwa na ulicach - Wolność słowa - Czyste, zadbane tereny - Mobilizacje obywateli/wywoływanie presji, które pomagają nam zmieniać ten kraj na lepsze - Cyfryzację administracji - Tolerancję i sympatię często wyrażane przez pryzmat czarnego humoru
@farbowanylisek Mamy stosunkowo nieskomplikowany dostęp do opieki zdrowotnej, dobrych specjalistów, choć często odległe terminy. Jak ktoś woli prywatnie to Luxmedy i Enelmedy też dają radę. Może nie jest jak w krajach skandynawskich, czy Kanadzie, ale na pewno lepiej niż w ramach American Dream, o czym tutaj np. https://youtu.be/sHXQJEjeFCU?si=GRCmxYxXsqdQCzxo
@farbowanylisek: system ma swoje wady i sporo patologii, ale i tak mogło być dużo dużo gorzej. Raczej Cię wyleczą, nawet jak jesteś totalnym gołodupcem i nie umrzesz po tym z głodu. Może brzmi śmiesznie, ale samo to sprawia, że większość świata chciałoby mieć taką opcję.
@kiedystubylamaleucieklam widziałem gdzieś stwierdzenie z którym bardzo się zgadzam, to jest gdybyśmy mieli zachodnie zarobki to nasz kraj byłby jednym z najlepszych miejsc do życia
@kiedystubylamaleucieklam: można się czepiać ale dzisiaj można zaryzykować śmiało stwierdzenie, że Polska jest krajem lepszym do życia niż USA (nie wiem jak tam w kwestii zanieczyszczenia powietrza)
@kiedystubylamaleucieklam cyfryzacja administracji? Chcesz mi powiedzieć że jak pójdziesz do urzędu pracy i nie będziesz miał świadectwa pracy np od przedostatniego pracodawcy to cię zarejestrują??? ( ͡º͜ʖ͡º) Mimo że masz ePUAP i inne aplikacje gdzie możesz udowodnić jakie składki płacisz i masz umowy o pracę zawierane kolejno po sobie???
Ja ostatnio chciałem w gminie zapłacić za zajęcie pasa drogowego to byłem odsyłany do 4 pokoi
@kiedystubylamaleucieklam: a gdyby nie "przyjaźń" polsko-radziecka to, jak wyliczył mądry ekonomista (do tego przyjęcie planu Marshalla) to bylibyśmy ekonomicznie na poziomie Francji, ale i tak patrząc na ostatnie 35 lat, dokonaliśmy czegoś niesamowitego.
@Fattek: na 2 miejscu AMICA, która przynosi straty od chyba 3 lat i akcje są najtańsze od 10. Patrząc na szybko większość to firmy produkcyjne, ale dobrze, że coś się produkuje.
- NFZ
- Poczucie bezpieczeństwa na ulicach
- Wolność słowa
- Czyste, zadbane tereny
- Mobilizacje obywateli/wywoływanie presji, które pomagają nam zmieniać ten kraj na lepsze
- Cyfryzację administracji
- Tolerancję i sympatię często wyrażane przez pryzmat czarnego humoru
God damn, i love being Polak
#polska #gownowpis #wdziecznosc #przemyslenia #polacy
@kiedystubylamaleucieklam: jesteś lekarzem, który robi wały z NFZ czy co mu zawdzięczasz?
@Kotouak: gdyby politycy nie przeszkadzali to by się dopiero rozwinęła...
@kiedystubylamaleucieklam: żyjemy w najlepszym miejscu i najlepszym czasie
@kiedystubylamaleucieklam: podziękuj UE
-blika
-paczkomaty
-#konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
Ja ostatnio chciałem w gminie zapłacić za zajęcie pasa drogowego to byłem odsyłany do 4 pokoi
@kiedystubylamaleucieklam: Wzywam tag #nieruchomosci który jak lew walczy o uratowanie młodych Polaków przed deweloperskim lobbingiem.
@Fattek: na 2 miejscu AMICA, która przynosi straty od chyba 3 lat i akcje są najtańsze od 10. Patrząc na szybko większość to firmy produkcyjne, ale dobrze, że coś się produkuje.