Wpis z mikrobloga

Ile trzeba czekać na aktywację karty eSIM? Minęły 3h, a ja nadal mam "Brak sieci". Telefon to IPhone 14, jeżeli ma to znaczenie

#redbullmobile #tmobile
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korot: jak przenosiłem się do RBM to rzeczywiście ta aktywacja trwała bardzo długo, byłem przerażony, że straciłem numer. Przenosiłem się z Orange i jakoś chwile po północy straciłem zasięg. A karta z RBM zaczęła działać dopiero koło 10! Masakra. Czyli w sumie 10 godzin nie miałem dostępu do sieci. Często przenosiłem numer i cała akcja trwała praktycznie od razu. Stara karta przestawała działać, wrzucałem nową i już wszystko działało. W
  • Odpowiedz
w ogóle, musiałem na czacie prosić o aktywacje volte, Wifi Calling, 5G. Nic nie działało "defaultowo", a mam telefon który oni oficjalnie wspierają. W Orange wszystko działało od razu i nie jest to reklama :D
  • Odpowiedz
  • 0
Dobra, po trzecim wymianie karty eSIM przez obsługę klienta udało się aktywować natychmiastowo. Być może problem leżał w tym, że kod PIN podawałem chwilę później w ustawieniach telefonu, a nie od razu podczas aktywacji karty
  • Odpowiedz