Wpis z mikrobloga

potrzebuje by buda siedziała 2cm (tyle co zakres ruchu amora) nad kołami by było bardziej skalowo, by nie siedziała tak wysoko. zastanawiam się jak do tego się zabrać. amory tutaj są 90mm, względem tego jak siedzi buda potrzebuje obniżyć o 2cm. myślałem o daniu amorów 70mm, ale wtedy mam mniejszy zakres ruchu. myślałem o jakimś innym montażu obecnych amorów by były montowane wyżej, ale wtedy linki mnie ograniczają. jak podejść do tematu? baza to TRX4, po przejściu z opon 120mm na 98mm jest gigantyczna szpara między budą a oponami co mi się nie podoba

#rc #traxxas
mapache - potrzebuje by buda siedziała 2cm (tyle co zakres ruchu amora) nad kołami by...

źródło: IMG_4485

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mapache: a masz w nadkolu miejsce na wyższą wieżyczkę amortyzatora? Bo to może być sposób-amortyzator zamocować wyżej. Jeśli to nie da rady, oryginalne linki cię ograniczają to akurat łatwo je dorobić na własną rękę i można to zrobić tanio-potrzebujesz pręt gwintowany m3 (z marketu budowlanego) i rurkę mosiężną/stalową tak żeby pręt wchodził ale w razie czego miał teochę ruchu, rodendy (albo ballendy) używasz traxxasowskie albo kupujesz na ali/w sklepie modelarskim.
  • Odpowiedz
by było bardziej skalowo, by nie siedziała tak wysoko. zastanawiam się jak do tego się zabrać. amory tutaj są 90mm, względem tego jak siedzi buda potrzebuje obniżyć o 2cm. myślałem o daniu amorów 70mm

@mapache: obecnie na 99% masz w spoczynku amorki "całkowicie wysunięte" (wsunięcie się ogranicza twardość/siła sprężyny). W prawdziwym samochodzie nigdy tak nie ma, zawsze masz częściowo ugięte zawieszenie pod wpływem wagi pojazdu, co w skali - jest
hrumque - >by było bardziej skalowo, by nie siedziała tak wysoko. zastanawiam się jak...

źródło: 51hannC7odL._AC_UF1000,1000_QL80_

Pobierz
  • Odpowiedz