Wpis z mikrobloga

#1000filmow ---- INDEX 123 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W XY Z +111

Heretic

Reżyseria: Scott Beck i Bryan Woods
IMDb: 7.1/10
https://www.imdb.com/title/tt28015403/
thriller psychologiczny

Dwie siostry z powołaniem trafiają do domu pewnego mężczyzny, który sam ma swoje nauki do wygłoszenia. Kiedy dziewczyny przekraczają próg jego domu zaczyna się dysputa teologiczna o najwyższą stawkę.

Film jest dobrze zagrany i przedstawiony wizualnie, nie jest też do końca przewidywalny ale opierający się na tym co dobrze znamy z takich filmów… Może ostatnia scena daje jeszcze do myślenia widzowi, ale nie czyni to filmu wybitnym ale w tym roku niewiele jest genialnych dzieł - w sumie tylko Diuna 2 - dlatego wstawiam na listę mimo że dobrym kinowo roku pewnie bym pominął ale nie tak dawno dałem 4 średniaki w jednym wpisie...
Natomiast jeśli rzeczywiście chcecie film psychologiczny o dobru i źle to ponownie polecam minimalistyczny The Sunset Limited
WLADCA_MALP - #1000filmow ----  INDEX 123   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K...

źródło: heretic

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WLADCA_MALP: Dla mnie ciekawostka, za zdjęcia odpowiada koreańczyk Chung-hoon Chung. A więc pierwszy Oldboy, Pani zemsta, Pragnienie, Służąca. Dobre grono.

Film fajny za kameralność. A rok chyba faktycznie słaby wyszedł. Miałem trochę zaskoczeń przy mniejszych filmach za to ze znanymi nazwiskami to bida.
  • Odpowiedz