Wpis z mikrobloga

Hej, orientuje się jaki jest obecnie najtańszy kredyt hipoteczny na rynku i w jakim banku? Sam nadal mam w Millennium z oprocentowaniem 8,04. To jednak jest już dosyć wysoko… wydaje mi się, żebVeloBank ma obecnie najtańsze, ale nie tak tanie jak jeszcze buło latem. #kredythipoteczny @marcpol - wołam też najbardziej pomocnego użytkownika na tagu :)
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Batmin: W velobanku mam 6.71 jak dobrze pamiętam :3. Zalatwiane gdzieś we wrześniu jak dobrze pamietam :). Ale z tego co pamietam, jak już go załatwiałem i miałem ugrane warunki to znowu podrożały - więc nie wiem jak teraz
  • Odpowiedz
  • 0
@Dawisek: hej, teraz jest podobnie. Raczej załatwiałeśto po wrzrzśniu, bo ja pamiętam we wrześniu proponowali mi 6,19, czy coś takiego. Później podrożało. Teraz żałuję, że się nie zdecydowałem.
  • Odpowiedz
hej, teraz jest podobnie. Raczej załatwiałeśto po wrzrzśniu, bo ja pamiętam we wrześniu proponowali mi 6,19, czy coś takiego. Później podrożało. Teraz żałuję, że się nie zdecydowałem.

@Batmin: Obecnie dla LTV 80% lub mniej daje Velo 6,96%. Może być 6,76 jeśli jesteś z branży IT, medycznej, prawnej, księgowej, architekt, tłumacz. Dodatkowe 0,2% w dół do 6,56% jeśli masz świadectwo energetyczne z odpowiednim parametrem.
  • Odpowiedz
@Batmin: Banki udzielając kredytów ze stałym oprocentowaniem nie przejmują ryzyka na siebie, ale korzystają z różnych instrumentów finansowych, które to ryzyko zabezpieczają. Są to na przykład kontrakty FRA, swapy IRS itp. Głownie od wyceny tych instrumentów przez rynek zależą oferty stałego oprocentowania. W niektórych bankach oferta zmienia się nawet codziennie. Czasami powoduje to sytuacje w których trudno jest trafić w najbardziej atrakcyjną ofertę.

W tym tygodniu jedną z atrakcyjniejszych ofert
  • Odpowiedz