Wpis z mikrobloga

#raportzpanstwasrodka Tak, następny jupiter (z Filipin) - nie mowie, ze zna się na czymkolwiek, ale wylewa kubeł zimnej wody na łby naszych niedoszłych "inwestorów" - w skrócie, Filipiny sa zasrane tandetna deweloperka, w wielkiej części wały skierowane na białych "ekspatów", gdzie ceny wynajmu nigdy nie pokryją kosztu kupna. Smiem twierdzić, ze identyczna sytuacja jest w Kambodży - gdzie jak widzimy jedyny sponsor jakiego knur może znaleźć, to własnie naganiacz dla deweloperów.
kapitanKloss23 - #raportzpanstwasrodka Tak, następny jupiter (z Filipin) - nie mowie,...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kapitanKloss23: kupic mieszkanie w gównokraju typu filipiny czy scmabodza i porownaj z zakupem mieszkania w Polsce nawet jakies powiatoqej a jak droższeto takim przykładowo Krakowie( ͡ ͜ʖ ͡) no ale jak ktos jest debil i kupuje w dzikim kraju no to sam sobie winny. Frajerzy naoogladajo sie jutuberow i pozniej mysla ze w tych gównokrajach milionerami zostana
  • Odpowiedz
@kapitanKloss23: @xxxmen takie mam szczęście, że bywałem w świeżo postawionych mieszkaniach za pośrednictwem airbnbn i moim ulubionym zakeciem jest szukanie niedoróbek. Druga kwestia jest fakt iż da sie wynająć taniej jakis mały domek w spokojnej dzielnicy niż płacić krocie za patodeweloperke.
  • Odpowiedz
@kapitanKloss23: najlepsze są zakupy "inwestycyjne" promowane przez oszustów. Jak to taki zajebisty intetes to czemu sami Khmerzy nie kupują tych mieszkań na wynajem ? I tak obcokrajowcy mogą posiadać max chyba 20% mieszkań w bloku, a żadne nie może dotykać gruntu.
  • Odpowiedz
@Ggggghhhhhh: Dziękuję, wzajemnie. :)
@darth_invader Pierwsze słowa mojej narzeczonej na temat wtopy Rafała: Nigdy nie kupujemy niczego co jeszcze fizycznie nie istnieje.

Obcokrajowiec mieszkania na parterze nie może kupić ponieważ nie może mieć działki.
Zazwyczaj mieszkania na parterze mają jakiś mały ogródek i dlatego może je tylko posiadać
  • Odpowiedz
Pierwsze słowa mojej narzeczonej na temat wtopy Rafała: Nigdy nie kupujemy niczego co jeszcze fizycznie nie istnieje.

@Towarzysz_Sobaka: ja mam takie samo podejście. Nigdy nie finansować dziury w ziemi. W przypadku krajów trzeciego świata dodatkowo lepiej wydać nawet kilka koła $ na prawnika, który sprawdzi wszystkie papiery, a nie jak Rafał, który uwalił tyle kasy w "inwestycje" robione przez oszustów.
  • Odpowiedz