Cześć, mam ustawiony alarm w domu w systemie SMS, jeśli alarm się włączy to dostaje powiadomienie SMS która czujka się załączyła itp. W nocy telefon oczywiście mam na wibrację/wyciszony i chciałbym ustawić dźwięk/powiadomienie/alarm jeśli dostanę wiadomość SMS z konkretnego numeru (w tym przypadku tego z alarmem). Czy coś takiego jest możliwe do ustawienia? Telefon to samsung galaxy s23 jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie. Domyślam się, że jest ale nawet nie wiem w jaki sposób szukać rozwiązania, z góry dziękuje za pomoc, pozdro #android #samsung #aplikacje #telefony #technologia
@noob_biznesu: W androidzie jest cos takiego jak tryb "nie przeszkadzac" Normalnie to wylacza w tym trybie wszystko. Ale mozesz dodac numery na "whitelist" i powiadomiania z tych numerow beda dzialac.
Ustawiasz se ten tryb zeby sie wlaczal codziennie na przyklad 22-6 i temat rozwiazany.
@noob_biznesu: Od COpilota Tak, jest to możliwe! Możesz skonfigurować swojego Samsung Galaxy S23, aby otrzymywał dźwięk lub wibrację na podstawie wiadomości SMS z konkretnego numeru. Oto jak to zrobić:
1. Otwórz aplikację "Ustawienia" na swoim telefonie. 2. Przewiń w dół i wybierz "Dźwięki i wibracja".
@noob_biznesu: Jak wspomnialem ja korzystam z niego non stop. Ja mam tak ze nie odbieram polaczen z nieznanych numerow. Patrze na zegarek i widze kto dzwoni. A telefon nawet nie drgnie :)
BTW jest jeszcze fajna apka (ale to zewnetrzna ktora trza zainstalowac) ktora blokuje spam. Rewelacja i nie wyobrazam sobie jej nie miec :) Ani zegarek ani telefon sie nie odezwie jak dzwoni spam. Dopiero musialem wejsc w ustawienia
@gorzki99: @PurpleHaze Dzięki koledzy, wstępne ustawienia zrobione i działa, pozostała jeszcze jedna kwestia, czy ja mogę przypisać inny dźwięk wiadomości SMS do tego numeru? W standardowych opcjach widzę tylko personalizację dzwonienia/wibracji dzwonienia, ale nie mogę zmienić dźwieku sms dla tego konkretnego numeru, jakaś podpowiedź?
#android #samsung #aplikacje #telefony #technologia
Normalnie to wylacza w tym trybie wszystko. Ale mozesz dodac numery na "whitelist" i powiadomiania z tych numerow beda dzialac.
Ustawiasz se ten tryb zeby sie wlaczal codziennie na przyklad 22-6 i temat rozwiazany.
Tak, jest to możliwe! Możesz skonfigurować swojego Samsung Galaxy S23, aby otrzymywał dźwięk lub wibrację na podstawie wiadomości SMS z konkretnego numeru. Oto jak to zrobić:
1. Otwórz aplikację "Ustawienia" na swoim telefonie.
2. Przewiń w dół i wybierz "Dźwięki i wibracja".
@noob_biznesu tak jak Pan @gorzki99 napisal.
Ustawienia/powiadomienia/nie przeszkadzac i potem pic rel
źródło: 1000018350
Pobierz@PurpleHaze: Ej ej. Bez panowania mi tu :P na pana trza miec wyglad i pieniadze. na pieniadze nie narzekam ale tam jest "i" a nie "lub" :PP
Odkad mam smartwacha to tego trybu uzywam praktycznie non stop :)
BTW jest jeszcze fajna apka (ale to zewnetrzna ktora trza zainstalowac) ktora blokuje spam. Rewelacja i nie wyobrazam sobie jej nie miec :)
Ani zegarek ani telefon sie nie odezwie jak dzwoni spam. Dopiero musialem wejsc w ustawienia
źródło: image
PobierzAle widze ze jak w kontaktach klikniesz nr (w kontaktach a nie w opcji nie przeszkadzac) to da sie przypisywac dzwiek. Ale nie wiem jak to dziala.