Wpis z mikrobloga

Sprawa została zgłoszona do CERT-u. Laska odpaliła się tuż po tym, jak ujawniłem że wysłała zdjęcie zajumane z pinteresta. Podczas rozmowy telefonicznej na snapie jej głos był typowy dla nastolatki (zawsze to mógł być modulator głosu, niewiadomo). Ponadto twierdziła że ma 18 lat i mieszka w Lesznie (wielkopolskie). Jak ją postraszyłem policją, to szybko się rozłączyła i mnie zablokowała xD. Jej nick na snapie to julka62528, a nazwa wyświetlana Klaudia Sajko. Także jak ktoś musi się na kimś wyładować, to ma na kim ;)

#przegryw #zalesie #snapchat #6obcy #bekazpodludzi
qba2004 - Sprawa została zgłoszona do CERT-u. Laska odpaliła się tuż po tym, jak ujaw...

źródło: obraz_2024-12-29_182943699

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qba2004: Kradzież zdjęcia i udawanie kogoś innego na Snapchacie to nie jest jakieś niewiadoma jakie przestępstwo/wykroczenie. Straszenie policją to jest tzw. groźba bezprawna. Sam w tym przypadku łamiesz prawo.
  • Odpowiedz
  • 2
@prawilnik: Znalazł się geniusz. Nie dosyć, że pominąłeś fakt że ona mnie obrażała i prowokowała, to jeszcze uważasz straszenie policją jako groźbę bezprawną. Weź więcej nie wkurzaj ludzi i usuń konto.
  • Odpowiedz
@qba2004: Nie, po prostu nikt nie będzie jej ścigał, bo użyła zdjęcia z internetu i użyła kilku niecenzuralnych słów. Zgłoszenie do CERTu nawet nie skomentuje, bo oni takimi pierdołami się nie zajmują.
  • Odpowiedz
  • 0
@prawilnik: Opisałeś to tak, jakby ktoś pod wpływem nerwów albo dla żartów nazwał kogoś głupkiem i debilem. A ona z premedytacją zgnoiła mnie totalnie nie będąc niczym sprowokowana i widać, że jest to ktoś kto lubi się pastwić nad ludźmi, co zresztą uznała za normalne podczas rozmowy telefonicznej. A jak ty nie widzisz nic złego w jej postępowaniu, to powinieneś trafić razem z nią do pokoju bez klamek.
  • Odpowiedz
  • 0
@qba2004: Chyba se odpuszczę tą sprawę dla świętego spokoju, bo z doświadczenia wiem że polska policja i tak ma w du*ie zgłoszenia od randomowych szaraków. A nawet jak się pozornie zainteresują, to i tak koniec końców umarzają, jednocześnie marnując czas na przesłuchanie.

Po prostu liczyłem na to, że CERT przekaże sprawę policji i wtedy policja podejdzie rzetelnie do sprawy, ale może to tak działa w przypadku poważniejszych przestępstw internetowych.
qba2004 - @qba2004: Chyba se odpuszczę tą sprawę dla świętego spokoju, bo z doświadcz...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@qba2004: Nie wiem czy działa dalej, ale kiedyś dało się wysłać zgłoszenie na policyjnego maila do spraw cyberprzestępczości i reagowali - cyber-kgp@policja.gov.pl
W razie czego polecam, bo warto.
  • Odpowiedz
  • 1
@Masir: Dzięki wielkie :) Chętnie obczaję, fajnie by było jakby policja przyjrzała się aktywności tej osoby w internecie. Bo niektórzy nie mają nic lepszego do roboty, tylko znęcają się nad ludźmi. A poza tym na niektórych tak to oddziałuje, że robią sobie krzywdę przez takich debili, albo odbierają sobie życie.
  • Odpowiedz