Wpis z mikrobloga

#olx Powiedzcie mi skąd się takie ameby biorą i są w stanie samodzielnie oddychać? Naprawdę za trudno skojarzyć że lokalizacja przedmiotu który odbiera się osobiście jest istotna dla kupującego? Dalej dostałem wyzwiska w odpowiedzi.
koniolizator - #olx Powiedzcie mi skąd się takie ameby biorą i są w stanie samodzieln...

źródło: 1000012689

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mikroczat.pl
  • 19
olx to stan umysłu

@Cadfael: OLX to nie jest stan umysłu, tylko urealnione wyjście z bańki i pokazane jak wygląda rzeczywisty przekrój społeczeństwa w Polsce.

Siedząc w swojej bańce informacyjnej łatwo zapomnieć jaki poziom intelektualny reprezentuje "większość" Polaków.
  • Odpowiedz
@koniolizator: p------ę Januszy i ich wizyty.
Od chyba 2015 roku wystawiam rzecz na Allegro w taki sposób, że albo kupujący bierze do paczkomatu,albo wysyłam kurierem, albo wcale.
Przedmioty które sprzedaję to zazwyczaj telefony,książki, albo jakieś pierdoły o wartości max 200-300 zł, więc może się to sprzedawać pół roku i życia mi to nie zmieni. Pamiętam jak z 20 lat temu sprzedawałem na Alledrogo kamerkę na kasetki VHS-C za 100 zł,
  • Odpowiedz
@koniolizator: po co to marnować czas? W sensie, czego oczekujesz? Że sprzedający przyjedzie na miejsce z towarem? Czy co?

Okazało się w pierwszej wiadomości, że jest inaczej, niż w treści, piszesz "dziękuję, rezygnuję, to za daleko dla mnie", a jak *musisz* się uzewnętrznić to dodajesz "spodziewałem się lokalizacji takiej, jak w ogłoszeniu" i finito. Szkoda czasu na więcej.

Świata swoimi wiadomościami nie zmienisz, tylko swój czas marnujesz. Smutne może, ale
  • Odpowiedz
ale to jest akurat z-----e w OLX, mam wystawiony przedmiot z dostawą OLX, ktoś kupuje a ogłoszenie dalej wisi. Przecież to logiczne że jak ktoś kupuje to ogłoszenie powinno być nieaktualne jak na allegro, ale nie na OLX to dalej wisi do póki sam go nie zakończysz

@gasu_kurobikari:

z-----e na olx to jest brak mozliwosci wystawienia ogloszenia z wieksza iloscia przedmiotow
  • Odpowiedz
@gasu_kurobikari: jak ja kupowałem to normalnie było już nieaktywne po zakupie i opłaceniu, tylko się okazywało,że sprzedający już sprzedał gdzieś indziej albo się rozmyślił, i nie zdjął sam ogłoszenia. Mówię o tych ogłoszeniach z wysyłką i płatnością z góry.
  • Odpowiedz
@sylwek2k a to brak mozliwosci wystawiania kilku szt to swoja droga. Ale wedlug mnie to dalej jest z-----e jesli tak to funkcjonu. To powinno chociaz samo sciagac ogloszenie jak kupujacy i sprzedajacy zakceptuja i by nie bylo problemu.
  • Odpowiedz
@koniolizator: Jak ja coś wystawiam to jest: "Witam. Czy ogłoszenie aktualne? Jestem zainteresowany/na." Po czym ja odpowiadam prawie natychmiast: "Dzień Dobry, jak najbardziej, oczywiście". I kontakt się urywa z tą osobą, która nawet nie wyświetliła mojej odpowiedzi.
  • Odpowiedz