Wpis z mikrobloga

10k oszczędności, zarobki 5,5k (na razie), 24 lata. Jak długo byście siedzieli u rodziców na moim miejscu? Trochę późno zacząłem ogarniać życie, ale chciałbym poczuć smak mieszkania samemu (chociaż na wynajem na jakiś czas) ale z drugiej strony rodzicom to na rękę, że u nich siedzę i mam spoko z nimi relacje. Daję im 5 stów miesięcznie (powiedzieli, że więcej nie chcą) i na jedzenie też dużo nie wydaję. Jestem w stanie oszczędzać około 4k miesięcznie myślę. #nieruchomosci
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlaczegoja321: Póki nie musisz się wyprowadzać, Tobie pasuje, rodzicom też to korzystaj i zbieraj hajs. Wyprowadzać się tylko po to aby poczuć samodzielność to niepotrzebne robienie sobie pod górkę. Takie rzeczy zacznij ogarniać jak wejdziesz w jakiś poważny związek (o ile tego chcesz), albo jeśli fakt nieposiadania mieszkania będzie ważył na Twojej samodzielności/komforcie życia w sposób bardziej znaczący. A tak zgromadzisz większy kapitał, będziesz miał inne możliwości. Ja bym specjalnie
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: ja mając tyle lat co ty teraz i podobne zarobki (uwzględniając inflację, bo to było w 2021 roku) wyprowadziłem się z 170m2 domu rodzinnego do kurnika 30m2 na wynajem i nie żałuję.

• Odpowiedz