Wpis z mikrobloga

Koledzy, mam unibike geos. Szukam trenażera ale zupełnie się na tym nie znam. Coś w okolicy max 1000zl. Trafiłem na Wahoo Kickr Snap. Zastanawiam się nie tylko czy jest on tyle warty ale czy montując rower muszę zdejmować koło i kupować jakieś specjalne do treningów w domu (na sklepach takie widzialem) czy po prostu nakładam na trenażera i jadę? Ewentualnie czy trzeba jakieś elementy w rowerze zmieniać? Jestem w temacie całkowicie zielony.

#rower #szosa #gravel
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wahoo Kickr Snap

@kraven2024: na taki trenażer trzeba mieć oponkę trenażerową, zwykła bardzo szybko się pościera.
Możesz zmieniać samą oponę lub kupić budżetowe koło z kasetą jak w rowerze.
  • Odpowiedz
@kraven2024: we wszystkim jest lepszy. Mniej głośny, nie musisz kupować drugiego koła/opony, możesz odpalić apkę z treningami czy wirtualną jazdą i masz wyświetlone parametry. To tak na szybko.
  • Odpowiedz
w czym jest lepszy?

Trenażery DD są bardziej nowoczesne oraz lepiej przystosowane do współczesnych rowerów i zapewne cichsze. A jeśli jedziesz na zwift warto kupić tego van rysela z cog and click bo masz w dupie klamki i przerzutki.

Po opiniach widzę, że ma jakieś problemy z aktualizacjami.

A
  • Odpowiedz
  • 0
@J_A_N: Już gdzieś pisałem. Rower genialny. Wszystko działa idealnie, lekki, szybki i w miarę wygodny (mój pierwszy baranek). Wkurza - brak możliwości montażu nóżki + mój baranek jest dla mnie chyba za szeroki więc do zmiany. Ale rower jest mega. Tylko weź pod uwagę, że mówi to człowiek, który całe życie jeździł na no name i to tak naprawdę pierwszy porządny rower w życiu - ostatni to góral kupiony w
  • Odpowiedz
  • 0
@kraven2024 No wiesz, też nigdy nie jeździłem na cholera wie czym. Też chciał bym kupić coś pożądniejszego i nowocześniejszego.
A jak wygląda geometria ? Jaki masz rozmiar i ile masz wzrostu ? Ludzie różnie piszą właśnie o geometrii.
  • Odpowiedz
  • 0
@J_A_N: 186 i wziąłem L. Jest ok ale baranek wymusza pozycje. Ja jeszcze nie pozbyłem się bólu karku przy trasach 120+. Coś zawsze jest nie tak ale IMHO to baranek dla mnie za szeroki.
  • Odpowiedz