Wpis z mikrobloga

Mirki kochane, pomocy! Przekładałem synowi kompa do nowej obudowy i zdechł. Całe przekładanie poszło bez najmniejszych problemów. Płyta główna to asus prime b560M-a. Podłączyłem pod "nowy" zasilacz chieftec polaris 750w 80plus gold w cudzysłowiu, że nowy bo dostałem go od kolegi który pracuje na magazynie firmy z częściami do pc. Wszystko podłączone i zero reakcji, dodam, że obudowa to endorfy arx 700 argb, dziwne bo nie posiadała kabelka "reset SW" ale to chyba nie ma znaczenia. Po wielu próbach kompa udało się uruchomić ale działał tylko wiatrak od grafiki, reszta po chwili przestała się kręcić w tym od cpu. Podłączyłem stary zasilacz również chieftec i już wszystkie wiatraki pracują ale żadnej reakcji, czarny ekran na monitorze. Co dziwne diody na płycie głównej nie świecą, nawet ta wskazująca błąd. Wszystko już chyba robiłem, wyjmowałem ram, przekładałem, odłączalem wszystko, resetowałem bios zworką, wyjmowałem baterie, wyjmowałem kartę graficzną, dyski, wszystko i nadal diody na płycie nie świecą. Dodam, że wcześniej już były problemy z płytą bo komp się wyłączał i nie chciał "wstawać" przez jakieś naście minut, a dioda świeciła na pomarańczowo. Jak ruszałem ramem to komp się wysypywał. Co mogę jeszcze zrobić? Chciałbym się upewnić zanim kupię nowy zestaw bo wiadomo wydanie 2-3 tysi zaboli
#komputery #komputer #intel #serwispc #windows10
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanDoniczka: nic nie kupuj, mamy tu wypokowych ekspertów. Co się dzieje, gdy podłączysz gołą płytę? Sprawdź z oboma zasilaczami, czy reaguje tak samo. Dla pewności użyj też innego gniazdka/listwy i wróć po dalsze kroki
  • Odpowiedz
tóry pracuje na magazynie firmy z częściami do pc. Wszystko podłączone i zero reakcji, dodam, że obudowa to endorfy arx 700 argb, dziwne bo nie posiadała kabelka "reset SW" ale to chyba nie ma znaczenia. Po wielu próbach kompa udało się uruchomić ale działał tylko wiatrak od grafiki, reszta po chwili przestała się kręcić w tym od cpu. Podłączyłem stary zasilacz również chieftec i już wszystkie wiatraki pracują ale żadnej reakcji, czarny
  • Odpowiedz