Wpis z mikrobloga

#emigracja

Mirasy, bez zbędnego pitolenia. Gdzie uciekać z Europy w razie W, aby było bezpiecznie, oraz względnie normalnie, bez milionów imigrantów i tej całej poprawności politycznej? Może jakiś kraj Ameryki południowej? Azja? Co myślicie?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chicane: Bezpiecznie w Ameryce południowej xD. Urodziłeś się na dosłownie najlepszym kontynencie do życia na świecie, z najwyższym HDI, najlepszymi wskaźnikami, a szukasz dziury w całym i chcesz jechać do jakiejś dziczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Chicane: To zależy jak dużo jest się w stanie poświęcić i jak dużo jest się w stanie znieść. Do Argentyny możesz polecieć jutro o ile masz już paszport ważny 6 miesięcy, żeby tam dostać wizę na 3 miesiące, którą potem możesz przedłużyc na 6 miesięcy, a jak się skończy, to możesz wjechać do Urugwaju na jeden dzień i wrócić do Argentyny i tak w kółko powtórzyć dostawanie wizy na 3/6
  • Odpowiedz
@NaczelnyAgnostyk: Skąd założenie, że to jedyne miejsce gdzie OP zbiera informacje? Może obczaja w wielu miejscach, a potem złoży sobie to wszystko do kupy i zrobi podsumowanie. Wszędzie jest szansa, że trafisz na kogoś, kto akurat ma coś ciekawego do powiedzenia. Nikt nie traktuje samego Wykopu jak wyrocznię (a przynajmniej taką mam nadzieję), bardziej jako jedną z wielu opcji dzielenia się informacjami.
  • Odpowiedz
  • 0
a mimo wszystko porady potrzebujesz, w Polsce też o wszystko wszystkich wypytujesz bo przerasta cię szukanie informacji bogaczu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@NaczelnyAgnostyk: ty to musisz byc niezle poyebanym typem w zyciu, pewnie jakis przegryw, ktory nie ma w ogole znajomych, ktorego caly swiato to wykop.
  • Odpowiedz
@ProEloKox: W końcu jakiś sensowny komentarz, doceniam. Jak chcesz się czegoś dowiedzieć o Azji, to wal do mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Chicane Kilka lat temu stałem przed takim samym pytaniem co Ty, uważam się więc za kompetentnego, żeby Ci coś podpowiedzieć. Zacznijmy jednak od konkretów, które pozwolą nam znaleźć jakieś odpowiednie miejsce dla Ciebie. Potrzebuję info, jakie czynniki są dla Ciebie ważne, a jakie
  • Odpowiedz
A jak tam obecnie wypada Kanada? Stosunkowo prosto mozna tam byc przez min 2 lata z czego rok miec pozwolenie na prace. Gdzie najlatwiej i najtaniej tam o pokoj i prace, gdzie najmniej hindusow? Myslalem o Winnipeg bo choc zimy tragiczne to przynajmniej wzglednie tanio i chyba najlaywiej tam o stałą rezydenturę.
  • Odpowiedz
  • 0
A jak tam obecnie wypada Kanada?

@cotozazycie: Kanada, to ten kraj, który aresztował, bił i blokował konta bankowe protestującym rolnikom, zmuszał do szczepień i ogólnie bardzo pro lewacki i pro imigrancki? NIE dziękuję.
  • Odpowiedz
@Chicane:

no akurat to ze jest pro imigrancki w moim przypadku - imigranta na plus. W sumie dla mnie najważniejsze jest dostępność pracy za którą dam radę wynająć mieszkanie, utrzymać samochód i spokojnie żyć i pozwiedzać.
  • Odpowiedz