Wpis z mikrobloga

Od niedawna zmieniłem średniej wielkości mieszkanie na dom i problem pojawia się w salonie, tzn odległość od kanapy do tv jest większa przez co z racji wieku 30 lat xD czasem nie widzę dobrze tekstów, a nie wszystkie gry oferują zmianę wielkości całego UI. Dlatego zastanawiam się nad jakimś fotelem/pufą żeby podczas grania postawić sobie bliżej tv i widzieć lepiej. Macie jakieś sprawdzone pufy lub fotele na których będzie wygodnie siedzieć i grać? Fajnie jakbym mógł oprzeć głowę, a widziałem że niektóre pufy nie oferują tego chociaż sprawiają wrażenie wygodnych.

#ps5 #xbox #playstation #konsole #nieruchomosci
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dobry projektor

@andrzeju1: nie bierz projektora. Chyba że laserowy. Mam projektor, i oglądanie czegokolwiek w lecie (lub też za dnia) to tragedia. Trzeba zrobić pełne zaciemnienie żeby to fajnie wyglądało.
  • Odpowiedz
  • 0
jakikolwiek fotel i pufa pod nogi lub fotel z podnóżkiem. Pomyślałeś żeby odwiedzić sklepy meblowe i poszukać wygodnego dla ciebie fotela?

@sberatel: dzisiaj mnie naszło na zmiane, a sklepy są pozamykane dlatego chciałem najpierw dopytać czy taka pufa w ogóle ma sens i po kilku godzinach dalej będzie dość komfortowo, a w meblowym to wiadomo usiądziesz sobie na minutę i cięzko jednoznacznie stwierdzić czy bedzie ok.

A może czas na
  • Odpowiedz
@G06DbT: ogolnie idea projektora zamiast tv to nie jest dobry pomysł tak samo wg mnie. Za duży obraz do korzystania do czegoś innego jak oglądanie filmów czy grania w gry typu overcooked. Mam projektor w salonie ale roleta nachodzi na tv. Dużo chrzanienia jest z samym podłączaniem i ustawianiem dodatkowo żeby było to "daily" trzeba zaplanować odpowiednio ułożenie i schowanie kabli na stałe. Przewód sam HDMI to też przewód z
  • Odpowiedz
  • 0
beanbag, ulubiony mebel w domu

@alWdIjJpz18nHw dziękuje jedynej osobie która w sumie odpowiedziała zgodnie z tematem <3

rozumiem że to coś takiego jak ze zdjecia, jak to się ma do opierania głowy? opada czy się trzyma? Jakiś model konkretnie z jakiego Ty korzystasz?
andrzeju1 - >beanbag, ulubiony mebel w domu

@alWdIjJpz18nHw dziękuje jedynej osobie...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@andrzeju1: mam bean baga, wypełnionego kulkami styropianowymi i jak na dwie h jest ok, tak dłuższe posiedzenie to niestety.

A jak byś się jakimś cudem zdecydował, to nie bierz skórzanego, bo w lato ci się d--a będzie do niego lepić. Ja mam materiałowy, da się to normalnie do pralki wrzucić i wyprać.
  • Odpowiedz
  • 2
@G06DbT: nauczyłem się po kilku fotelach do biurka że tylko siatka albo siatka + materiał, bo te wszystkie skórzane i eko skóry to faktycznie dramat latem, a eko to jeszcze szybko zaczyna się rozwalać i tylko syf się robi.
  • Odpowiedz
@andrzeju1: Zainteresowałbym się okularami. Sam przez wiele lat uważałem, że mam dobry wzrok, a z 3 metrów rozmywały mi się teksty na 40 calowym TV i dużo mrużyłem oczy przy komputerze. Poszedłem na badanie wzroku i się okazało, że wada -2 i astygmatyzm :D Po założeniu okularów nie mogłem uwierzyć, że można tak dobrze widzieć, więc jeśli słabo widzisz jakieś teksty z paru metrów, a telewizor nie jest 20 calowy,
  • Odpowiedz