Aktywne Wpisy

Dzień dobry, wieczór, nocna zmiano. Wszystkiego dobrego dla dziennej. Dobranoc.
Odkurzacz mi się z----ł i nie odkurzyłem przed kolendą...
Odkurzacz mi się z----ł i nie odkurzyłem przed kolendą...

źródło: 1000006990
Pobierz
wfyokyga +28

źródło: temp_file678994691307965410
Pobierz
W Mariupolu swołocz wyremontowała i odmalowała kilka bloków dla celów propagandowych, i kręci filmy że niby pod ich rządami miasto dopiero zaczyna żyć pełnią życia. Jak ktoś śledzi temat to pewnie widział już na YT filmiki jak jadą powoli samochodem i kręcą te bloki z odpowiedniej perspektywy (i przy okazji z takiej, że nie widać całego ogromnego miasta za nimi). W rzeczywistości 90% miasta dalej jest całkowicie zniszczona i jest jedną wielką ruiną.
Właśnie to się dzieje gdy ktoś nie chce oddać wolności ruskiej swołoczy. Tak wygląda ruski mir w praktyce.
https://www.facebook.com/share/p/1DqtWXkxBA/
#ruskimir #prawdziwyruskimir #ukraina #rosja #wojna #russiahateclub #ruskapropaganda
źródło: 1000001364
PobierzNie przeczę że Mariupol jest odbudowywany przez Ruskich w celach propagandowych, a inne mniej medialne miasta mogą się tej odbudowy nie doczekać, ale to że niby "można kręcić tylko z odległości" albo "90% miasta jest cakłowicie zniszczona" to bzdury, na youtube jest sporo kanałów kręconych przez ludzi którzy mieszkają w Mariupolu (i mieszkali jeszcze przed wojną zatem nie są to jacyś "spadochroniarze")
https://youtube.com/watch?v=7fItoyR8OWw
I można obejrzeć jak obecnie wygląda sytuacja
Miejmy nadziej, że sobie poradzą i ludzie tam wrócą do normalności.
Okej, możesz uważać że to kanał propagandowy, a nie wideoblog jakichś ludzi którzy mieszkają w Mariupolu, ale chodzą tam po naprawdę różnych lokacjach i to co jest zrujnowane to też pokazują, jak sobie porównasz z Google Maps to możesz określić ich trasę. Tak czy siak nadal z tych filmów stwierdzić wynika że "90% miasta jest całkowicie zniszczona" jest bzdurą, nawet w 2022r. tak nie było, 90% budynków zostało uszkodzonych, ale
P.s. czy na hehe Wolnej Ukrainie można publikować filmy z efektów nalotów? A teraz odpowiedź sobie dlaczego
Hehe
Tępa ruSSka propaganda: wideoblogi kręcone przez ludzi mieszkających w Mariupolu jeszcze przed wojną którzy chodzą sobie po mieście i można przy okazji zobaczyć co jest zniszczone, a gdzie co już zostało wyremontowane albo zbudowane nowe
Nietępa niepropaganda: wrzucanie jednego zdjęcia sprzed dwóch lat jako dowód że 90% miasta jest wciąż całkowicie zniszczone
https://www.hejto.pl/wpis/w-okupowanym-mariupolu-ruskie-buduja-bloki-mieszkalne-rosja-ukraina-nieruchomosc
Przez te dwa lata spora część uszkodzonych budynków została albo wyremontowana albo wyburzona. Jak już pisałem, odbudowa Mariupola ma wymiar propagandowy i
Widocznie ruscy podumali i
@MlLF: nie, choćby sama kwestia infrastruktury podziemnej (głupia kanalizacja), struktury gleby i tak dalej. Sytuacje, gdzie coś w ostatnim stuleciu rozwalono i zbudowano obok na nowo to są wyjątkowe sytuacje, do głowy mi przychodzi jedynie Kostrzyń nad Odrą.
@NocnyFuriat: On pił do remontu Soczi, nie do stanu stadionu kacapku.