Aktywne Wpisy

Zastanawiam się, czemu ludzie nie szczepią się na grypę. Serio, szczepienie kosztuje 50zł, czyli mniej niż potem wizyta w aptece, już nie wspominając o wizycie prywatnie, tygodniu wyjętym z życia i powikłaniach. Dodatkowo w medicoverach i luxmedach takie szczepienia często są w pakiecie.
W biurze wszyscy chorzy i oczywiście narzekanie, że "co poradzisz".
Jakieś logiczne wytłumaczenie tego fenomenu?
#grypa #chorujzwykopem #szczepienia #medycyna #pytanie
W biurze wszyscy chorzy i oczywiście narzekanie, że "co poradzisz".
Jakieś logiczne wytłumaczenie tego fenomenu?
#grypa #chorujzwykopem #szczepienia #medycyna #pytanie

źródło: 61ebjoEXdQL._AC_UF1000,1000_QL80_
Pobierz
kobiaszu +173
Też tak macie, że na pierwszy rzut oka widzicie, że gra jest klepana na UE5/4? Jestem autentycznie przejedzony ciągle tymi samymi klonami i błyszczącymi teksturami. Nawet Stalker 2 wyglada zbyt cukierkowo.
Zagrałem w demo gothica i odechciewa mi się po 5 minutach bo znowu ten p--------y unreal engine ze światem świecącym jak psu jaja. Nic nie widać bo wszystko jest z------e niepotrzebnymi detalami i efektami świetlnymi.
Dejta mi fajne mechaniki i dobry
Zagrałem w demo gothica i odechciewa mi się po 5 minutach bo znowu ten p--------y unreal engine ze światem świecącym jak psu jaja. Nic nie widać bo wszystko jest z------e niepotrzebnymi detalami i efektami świetlnymi.
Dejta mi fajne mechaniki i dobry

źródło: 1000015744
Pobierz
Kup auto w zaniżonej cenie z dużym silnikiem (99% Audi)
PACZ SOMSIAD FAŁ 6 A NIE TAM JAKIEŚ P------I HEHE
Nie sprawdź jego historii
W aucie trzeba wymienić rozrząd bo tu też się to robi
Mini zawał ile to kosztuje
ŁOSZUKALI MNIE BANDYTY SZYSKO SPRAWNE MIAŁO BYĆ ŁACHUDRY JEDNE
Pisz na fejsbukowej grupie z poradami prawnymi czy coś możesz wywalczyć po półtora roku
AutoDNA i wizyta na SKP to łącznie koszt około 400zł, ale lepiej być w plecy 18k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #samochody #januszebiznesu
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJak idę do jakiegoś specjalisty w tym przypadku sprzedawcy samochodów to oczekuje ze za swoją dole zrobi co do niego należy.
Co do zdjęcia to Ziomek został oszukany, jest to przestepstwo, powinien to zgłosić na policję i ma szansę na odzyskanie wszystkich pieniedzy.
@G06DbT Pewnie że tak, 18k to budżet na Golfa 5 a nie gabloty premium
@Maro88z: Nikt nie ucierpiał powyżej 7 dni, to była stłuczka, nie wypadek ( ͡º ͜ʖ͡º) A auto pewnie na fakturze marża 9 tysi. Nie, nie każdy ma być mechanikiem, czy lekarzem, dlatego się samemu nie leczy i nie kupuje aut.
Czy jak dostaniesz od lekarza jakiś lek to idziesz potem prywatnie do innego by sprawdzić czy ten pierwszy Cię nie oszukał? Dlaczego w przypadkow
Jak kogoś ojebiesz na hajs w inny sposób to jest paragraf, ale zrób kogoś w c---a przy sprzedaży auta, to reszta blachosmrodziarzy się odpala i bronią sprzedawcy, bo przecież:
1) kupując powinieneś się znać
@Maro88z: I widzisz. To jest bardzo błędne myślenie ponieważ tak oczywiście w idealnym świecie tak byłoby natomiast nie żyjemy w idealnym świecie a sprzedawcy samochodów od ciebie różnią się nagminnie jedynie tym, że oni pojechali do Niemiec na przykład i przywieźli auto żeby ci je sprzedać.
@Maro88z Masz ponosić dodatkowe koszty żeby mieć pewność że auto jest w dobrym stanie i nie ma jakiejś beznadziejnej historii. Porównanie do lekarza który wykonuje swój zawód a sprzedaż auta
Jeśli ktoś myśli, że za 18k dostanie w pełni sprawną klasę premium, z v6/v8 na pokładzie, to powinien się zastanowić nad swoimi decyzjami. I nie chodzi mi tu o obwinianie kupującego. NIE!
Sprzedający powinien dostać po dupie, bo mu się należy za wałek.
@G06DbT: Dlaczego sprzedający? Jak jak jesteś debil to cię przekręcą nawet na poczcie. Taka kara za napalanie się i słynne bo ja nie będę jeździł byle czym.
Ale obwinianie sprzedającego, że trzeba rozrząd wymienić, to już trochę za wiele. Bo przecież rozrząd to zwykła część eksploatacyjna. Droga bo droga, ale cały czas to się wymienia.
Jednak w dalszym ciągu będę twierdzić, że 18k to trochę mało na klasę premium z v6/v8. Polska to nie USA gdzie takich aut na pęczki, i idzie je
@Maro88z: mocne słowa na podstawie wysrywu jakiegoś anonima
@G06DbT: Tylko, że widzisz w teorii to jest proste. Natomiast bardzo często taki delikwent do ciebie przyjeżdża i on ma klapki na oczach bo znaczek zobaczy na masce. Oczywiście, że 18k to mało, za 18k to kupujesz jakieś normalne auto klasy średniej powiedzmy kia, hyundai, fiat, peugeot, renault, skoda może coś od vw a nie premium.