Wpis z mikrobloga

Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Czyli problemów z aktualizacją ciąg dalszy.
Samsung S23+. Od jakiegoś czasu wywiera się presję na użytkownikach, żeby zaktualizowali system do najnowszej wersji, która ma również zawierać funkcje AI. Często się też pisze o tym w mediach jako o czymś wyczekiwanym.

Ja nie chcę żadnego AI, ale aktualizacje robić trzeba. I teraz pytanie. W powiadomieniu systemowym mam napisane, jaka aktualizacja będzie zastosowana: 6.0 niby – ta jest jeszcze bez AI. Z tego co rozumiem istnieje już 6.1, już z AI. Skąd mam pewność, że jeśli kliknę na instaluj, to mi nie wrzuci tej najnowszej 6.1., której nie chcę? Przecież, jak rozumiem, aktualizacje są instalowane do samej najnowszej wersji. A ja nie robiłem żadnych od nowości.

#technologia #ai #samsung #smartfon #telefony #galaxy #pytanie
AlexBrown - Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Czyli problemów z aktualizacją ciąg dalszy....

źródło: temp_file1712818037003487871

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AlexBrown: czemu nie chcesz, to całe AI cię wcale nie nasłuchuje w tle (nie bardziej niż normalnie robi to telefon) ani nie zużywa zasobów w tle. I po co ci telefon z pięcioletnim wsparciem aktualizacji, jak nie chcesz aktualizacji? O co tu w ogóle chodzi? xD
  • Odpowiedz
@AlexBrown: w sensie co masz na myśli i czego się boisz? Ja mam wyłączone prawie wszystko poza tymi, których używam (zdjęcia do np. usuwanie obcych z kadru, szukanie obrazem).
Ale ogólnie tak, oni mogą sobie napisać cokolwiek, a Ty możesz wierzyć w cokolwiek i nie mieć nowości ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz