Wpis z mikrobloga

• 1
@gram_w_mahjonga: no właśnie dziwne skoro według wielu to najlepszy serial o kobiecym więzieniu. Chyba się po prostu nie przebił, ale widzę po forach, że wiele osób go próbuje szukać więc chyba jest tego warty ;p
  • Odpowiedz
@Roksanos: Sama widziałam tylko 5 sezonów, jakoś zawsze odpuszczam po 4 serii, więc ciężko mi ocenić jako całość. Ale tak, potwierdzam, że sezony 1-4 (szczególnie 1-3, bo "czwórka" lekko odstaje jednak) to najlepsze co spotkało ruchome obrazki o kobiecym więzieniu.

Szykuję się w przyszłym roku na re-watching + uzupełnienie kolejnych sezonów. Jak coś solidnego któreś z nas znajdzie to warto się zawołać.
  • Odpowiedz
@Roksanos:
PS. Ewentualnie na justwatch można poszukać gdzie leci na streamingach i przez VPN jebnąć neta, no ale wtedy do wyboru pewnie pozostaną tylko angielskie napisy.

Trochę tam slangu i akcentów z antypodów, więc nawet dla poligloty może być ciężko zrozumieć wszystko bez jakichkolwiek napisów xD
  • Odpowiedz
@Roksanos: Spróbuję na pewno!

Z tych wentworthowych rzeczy to wiadomo klasyk Orange is the new black, ale to jednak trochę inny kaliber niż W.

Bardziej już Wentworth vibes to polecam polski serial Skazana - Agata Kulesza robi robotę.
  • Odpowiedz
  • 1
@gram_w_mahjonga: No właśnie widziałem opinie, że ten OITNB jest trochę przereklamowany i główna postać irytująca. Jedyne co mnie zastanawia w przypadku Wentworth to dlaczego żadna z postaci z tego serialu nie jest oceniona na 9,0+. Zwykle seriale mające ocenę blisko 8,5 na filmwebie zawsze mają jedną czy dwie postacie ocenione na 9,0+. Ale może fabuła tam jest najmocniejszym punktem po prostu. Ja obejrzałem na razie 1 odcinek i zapowiada się
  • Odpowiedz
@Roksanos: Znajdziesz go na filman.cc
Wyświetla dużo beznadziejnych reklam, zanim uda się włączyć odcinek, ale działa. Co do samego serialu, widziałam wszystkie o kobiecych więzieniach i nie ma lepszego od tego.
  • Odpowiedz
  • 0
@Madix112233: To podaj mi swoje jakieś top 3 według Ciebie bo też mam rozeznanie jakie są seriale więzienne na topie. Ja ogląłem na razie Vis a vis (uwięzione) a teraz kończe Skazaną. Wentworth na pewno obejrzę, a Orange is the new black raczej odpuszczę.
  • Odpowiedz