Od wielkiego święta zagram w rajdy wrc na klawiaturze. W stare gry gdzie model jazdy jest uproszczony jak wszystkie coliny gra się dobrze i sprawia to frajdę natomiast w nowszych ewidentnie trzeba sterować analogowo bo grając na klawiaturze samochód ciągle wpada w poślizg. Czy są jakieś aplikacje symulujące analogowe sterowanie gazem, skrętem na zasadzie: im dłuższy czas wciśnięcia strzałki tym większa wartość gazu w grze? Czy coś co na podobnej zasadzie umożliwi wygodną rozgrywkę?
@cotozazycie: Zdarzało mi się grać na klawiaturze w symulatorach (rFactor) i zawsze to ogrywałem ustawieniami sterowania w grze, np. steering sensitivity.
właśnie szkoda, że nie mają jakichś trybów arcade. Mam na myśli już starsze - Dirt Rally i WRC 5 ale tak czy inaczej bez pada jazdą cieszyć się nie da a szkoda bo tego typu gierki są świetne na odmóżdżenie.
@cotozazycie: teraz masz albo symulator że bez kierownicy powyżej logitecha nie podchodź, albo Mario Cart… Kiedyś to były gry wyścigowe a teraz nic nie ma. Przez kiepskie gry wyścigowe mamy modę na ekologię i wywalanie samochodów z przestrzeni publicznej
@kromeczek: pogrywam raczej w delegacjach i lepiej mieć mniej niż więcej szpargałów. W WRC 5 serio zmniejszenie czułości przyspieszenia poprawia rozgrywkę ale w Dircie z 2015r już nie ma takiej opcji.
@cotozazycie: no mimo wszystko jak lubisz grać to polecam jednak pada kupic, bezprzewodowy, raczej nie zajmują dużo miejsca a po przyzwyczajeniu się do sterowania na serio lepiej się gra, nie tylko w gry wyscigowe. Ewentualnie zostaje ci granie w mniej symulacyjne gierki bo jednak drit rally nawet na padzie jest trudny. Jeszcze istneije szansa ze da sie edytujac jakies pliki konfiguracyjne cos ustawic bo kojarze ze edytując jakiś plik w
#pytanie #komputery #it #informatyka #windows #gry
#gry #grywyscigowe #wrc
właśnie szkoda, że nie mają jakichś trybów arcade. Mam na myśli już starsze - Dirt Rally i WRC 5 ale tak czy inaczej bez pada jazdą cieszyć się nie da a szkoda bo tego typu gierki są świetne na odmóżdżenie.
Tak, zmniejszenie czulosci przyspieszenie poprawia sterowanie klawiatura.
Kiedyś to były gry wyścigowe a teraz nic nie ma.
Przez kiepskie gry wyścigowe mamy modę na ekologię i wywalanie samochodów z przestrzeni publicznej
@Rustyyyy: a Forza Horizon?
@Rustyyyy: czemu?