Wpis z mikrobloga

262 000 - 450 = 261 550
Data donacji: 27.12.2024
Rodzaj donacji: krew pełna
Miejsce: RCKiK Gdańsk

Wrzucam tylko po to, żeby pokazać co to za badziew teraz dają. Ludzie narzekali na 9 czekolad to teraz dają tylko dwie. Za to dostajemy, chyba dwa, pokruszone orzechy włoskie, więcej w tym folii, niż jedzenia. Mały, średnio smaczny batonik, ale hit to ten krem orzechowy, z którym nie wiadomo co zrobić. Ani to smaczne, ani oddać tego komuś nie ma po co, bo nikt tego nie je.

Serio ludzie na takie coś głosowali w tej niby ankiecie? Wg mnie to tylko wymówka i mydlenie oczu, a faktycznie robią to z oszczędności. Taka najtańsza terravita co ją dawali wcześniej powiedzmy 3,5 zł x 9 daje ok. 32 zł. Teraz dwie czekolady 7 zł, ten krem max 10 zł, batonik 2,5 zł i orzechy, nie wiem, 50 gr. - suma 20 zł. Więc średnio 12 zł zaoszczędzone na pakiecie.

I nie zrozumcie mnie źle, nie jestem smakoszem tych terravit co były, i jeżeli niektórzy nazywali je pluciem w twarz krwiodawcom to nie wiem jak nazwać to co dostaje się teraz. Niech dadzą od razu słoik smalcu, albo 3 kostki margaryny, będzie jeszcze taniej.

#krwiodawstwo #barylkakrwi #gdansk
KilY - 262 000 - 450 = 261 550
Data donacji: 27.12.2024
Rodzaj donacji: krew pełna
Mi...

źródło: temp_file2804962957749629260

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NowyStaryMirek: cukrzycy nie dostaje się od słodyczy.
@KilY jest kokosowa więc mnie kupili xD A ten krem jest dobry do naleśników, gofrów. Ja też czasem dodaję do różnych sosów i ciast. Choć ogólnie to strasznie bieda te paczki względem poprzednich
  • Odpowiedz
@KilY: Nigdy nie oddawalem krwi po to zeby dostac co daja. Nigdy tez nie oddawalem zeby miec wolne (zazwyczaj oddawalem jakm mialem nocke - w poludnie oddawalem a na nocke do roboty szedlem) O co gownoburza? Bo zgodnie z przepisami musza dac jakastam kalorycznosc. Nie daja? To zawiadom odpowiednie sluzby. A jesli daja to moga dawac w smalcu, kartoflach czy czymkolwiek. To nie musza byc czekolady.
  • Odpowiedz
via Android
  • 14
@NowyStaryMirek Trzeba być total idiot, żeby myśleć że ktokolwiek oddaje krew dla słodyczy, szczególnie biorąc pod uwagę ich jakość w ostatnich latach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@vivianka Mi nie smakuje, te czekolady też nie były szczytem smaku, jednak przynajmniej można je było komuś oddać i ludzie byli zadowoleni. A ta z kokosem i mleczne były całkiem smaczne to je akurat zjadałem :-)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@gorzki99 Wiadomo, każdy oddaje krew ze szlachetnych pobudek i nic w zamian nigdy nie chciał. Mi też te słodycze czy są czy nie, jest obojętne, wolałbym kabanosy, czy worek ziemniaków jak już muszą "oddać" te kalorie, a mogą i niczego nie dawać. Chyba zupełnie nie złapałeś o co mi chodzi.
  • Odpowiedz
każdy oddaje krew ze szlachetnych pobudek

@KilY: Buhahaha No miras nie :P Moje pobudki nie byly szlachetne :D Ale nigdy nie chodzilo mi o czekolady :DDD
  • Odpowiedz
@KilY:

Serio ludzie na takie coś głosowali w tej niby ankiecie?

To chyba pokłosie tego przewału, co był przy przetargu na kontrakt na kolejne lata.
Jakaś gównofirma wygrała paskarsko niskimi cenami, a na parę dni przed rozpoczęciem obowiązywania kontraktu złożyła wniosek o renegocjację ceny. I było za późno, żeby rozpisać nowy przetarg, RCKiK musiało coś kombinować naprędce.
  • Odpowiedz