Wpis z mikrobloga

Piekło millenialsów!!

Genzie nie chcą kupować mieszkań z wielkiej płyty za 12k/m2.

Czy wy wiecie ile millenials musial wlozyc sily w odziedziczenie takiej nieruchomosci po babce, ktora wczesniej musiala czekac na nie az 4 lata za komuny???

Troche pokory roszczeniowcy z generacji Z

#nieruchomosci
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makamele: Millenialsi nie dziedziczą po babkach, dziedziczą ich rodzice - boomerzy i starzy X. OFC niektórzy dostają od nich potem takie mieszkanie, ale to prezent od taty i mamy.
  • Odpowiedz
@makamele: albo jesteśmy załadowani po same kule z własnym mieszkaniem albo w gorszym przypadku siedzimy na wynajmie bez perspektyw w obecnej sytuacji ekonomicznej.
Poczekaj aż skończysz studia i 26 lat to będziesz dopiero j----y tak jak my jesteśmy :)
  • Odpowiedz
musiala czekac na nie az 4 lata za komuny

@makamele: czekałem pięć, nie dostałem, kasy nikt mi nie zwrócił musiałem kupić na wolnym rynku, więc z czystym sumieniem stwierdzam że bredzisz i nie masz nawet bladego pojęcia w temacie o którym się wypowiadasz
  • Odpowiedz
@makamele: wskazałem ci miejsce gdzie mijasz się z faktami, ludzie nie dostawali mieszkań za wpłacanie na książeczkę, potrzebne były do tego znajomości, a i wtedy trwało to o wiele dłużej, natomiast ci którzy nie mieli wysoko postawionej rodziny i nie chcieli donosić na sąsiadów, tylko wpłacali i nie dostali z tego tytułu nic, było nas ponad 100000.
Wątek mnie dotyczy, przecież kłamiesz na temat mojego pokolenia, oraz pomijasz pytanie:

kłamałeś
  • Odpowiedz
@makamele: jak już znajdziesz pierwszą pracę to zostanow się jak cudowną sytuacją było wpłacanie na coś czego i tak masz pewność że nie dostaniesz. Może zrozumiesz jak bardzo bredzisz
  • Odpowiedz