Aktywne Wpisy

Kalinke01 +118
Barbara "Miska Olejowa" Cugowska – znana w świecie F1 jako godna następczyni Aldony "Przepustnicy" Marciniak. Tak, moi drodzy. Największa rywalizacja w tym sporcie toczy się nie na torze, a w pokojach hotelowych, toi-toiach i garażach, które są zamykane pod pretekstem "poufnych prac" nad konstrukcją. To wtedy nasza kokietka zmaga się z "Przepustnicą" o tytuł największej padokowej nimfy. "Miska Olejowa" doskonale zdaje sobie sprawę, że w tegorocznej stawce F1 jest aż sześciu debiutantów,

źródło: Gutowska
Pobierz
freedomseeker +16
Złożyłem dyspozycję o częściową nadpłatę kredytu w dniu spłaty raty, wybrałem skrócenie umowy zamiast obniżenie raty i trochę zgłupiałem, bo w tabeli opłat raz jest 50 zł za taki aneks, później widzę 190 zł, a jeszcze ktoś ostatnio wspominał, że nadpłata to darmowy aneks.
Robił ktoś takie nadpłaty i potwierdzi jak to w końcu wygląda?
Ale nie skracalem okresu tylko mniejsza rata i kredyt brany 10 lat temu.
A i pamietaj zebys przy wczesniejszej SPLACIE (nie nadplacie) sie nie zakrecil i nie splacil calosci na raz :D
EDIT teraz patrze... ja pko a nie pekao :/
@sked: Myslalem podobnie jak Ty. Ale na szczescie posluchalem rad madrzejszych. To ze wzialem kredyt na 30 lat nie oznacza ze chce go splacic w 30 lat. ja chcialem brac na 10 ale z wieksza
Dalej mnie w sumie zastanawia ile mnie skasują 0, 50 czy 190 zł bo tego nie jestem w stanie wyczaić z ich tabeli opłat XD
źródło: IMG_0117
Pobierz@sked: Jeszcze raz. Powoli. Ja wzialem kredyt na 30 lat. Myslisz ze mam zamiar 30 lat splacac? Otoz nie. Minelo 10 lat a ja mam tyle odlozone ze moge splacic chocby dzisiaj. Dlaczego mam tyle odlozone? Bo mialem niska rate (wzialem na 30 lat a nie na 10) i sobie odkladalem. jakbym wzial na 10 to bym nie mial z czego odkladac.
Najprędzej uderzę do banku dopytam i zrobię sobie podobne kalkulacje, kwestia wrzucenia danych i kilku formuł. Ogólnie zamysł jest na nadpłaty raz lub 2 w roku odłożonej kasy na kredyt i zejście z niego.
Co do wyboru skrócić okres czy ratę
https://youtu.be/5fJwrHW8z-A
Tu prosto fajnie i w Excelu wyjaśnione 3 sposoby spłaty. Właśnie w PKO jest mix i jest powiedziane dlaczego tam tak jest oraz kiedy skrócenie okresu jest lepsze - praktycznie zawsze jeśli się da.
Co do kosztów to chyba skrócenie okresu jest płatne jakąś kwote nie mniejsza niż... tu musisz sprawdzić w pekao w tabeli