Aktywne Wpisy

josedra52 +138

goferek +108
A gdzie samorysujący się piano black?
#motoryzacja
#motoryzacja

źródło: 492134061_1375843410231817_2204596612900330305_n
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: 492134061_1375843410231817_2204596612900330305_n
PobierzWykop.pl
W tym roku zrozumiałam że mam wizualno – przestrzenny typ inteligencji i że można było by spróbować skończyć odpowiednie studia, więc wybrałam właśnie ten kierunek, chociaż jeszcze waham się pomiędzy tym a inżynierią produkcji.
Tylko nie wiem jak z zarobkami i w ogóle możliwością podjęcia pracy od razu po studiach.
Może będą jakieś inne pomysły patrząc na mój wiek i płeć 🙂
#inzynieria #inzynier #konstruktor #politechnika #poznanska
Inz po lotnictwie here
Z montowniami nie wiadomo jak dlugo bedziemy oplacalni dla zachodu, bo mamy kosmiczne koszty energii (i duzy slad weglowy, ktory jest juz istotnym czynnikiem przy rozpoczynaniu
@ananastia: cokolwiek to nie oznacza, to mibm to matematyka i fizyka do upadlego, czyli do wyciecia 50% kandydatow po pierwszym roku. A potem kupa mechaniki i wytrzymalosci materialow, podstaw konstrukcji maszyn, liczenia, zaglebiania teorii itd az do wyciecia kolejnych 50%.
Jesli liczysz ze bedziesz sobie na tych studiach radnosnie rysowac w cadzie jakies duperele w 3D przez 8, czy ile tam teraz jest semestrow, to sie
Zarobki mogą być dobre, ale rosną razem z doświadczeniem, albo przy zmianie pracy.
Nie wiem jak w samym Poznaniu, we Wrocławiu np. nie powinno być problemu
@ananastia: lepiej niż przeciętny absolwent MiBM, a praca jest gwarantowana, zapotrzebowanie będzie zawsze, ryzyko zastąpienia przez AI zerowe.
Ja po prostu nie mam pomysłu odnośnie zawodu. Ja mam licencjat z chińskiej filologii i podyplomówkę z "transportu i spedycji". Nie chcę pracować jako spedytor, bo nie moje, pracowałam jako dyspozytor - bardzo nerwowa była ta praca, teraz pracuje jako administratorka w firmie transportowej za marną stawkę i nie wiem co robić
Pytanie kogo nie zastąpi 🥲
@ananastia: konstruktorów**
Z kasą po studiach będzie umiarkowanie. Kolosów nie ma, ale z głodu nie zdechniesz. W Polsce 6~7k wyciągniesz spokojnie. Od razu kierował bym się do dużego korpo, gdzie znowu będziesz miała łatwiej się dostać przez promowanie równouprawnienia itd. itp.
Studia będą
Kończyłem air na wydziale mechanym. Pracowałem zarówno jako konstruktor jak i automatyk/robotyk.
Powiem, że racja z matmą na studiach, ale wyobraźnia przestrzenna jest meeeega ważna. Ci z tego, że w CAD widzisz bryłę w 3D. Jeżeli nie potrafisz sobie wyobrazić jak to się rusza w 3D to uruchomieniowcy będą klnąć na ciebie.
Podobała mi się jeszcze geometria wykreślna ( ͡º ͜ʖ͡º)
No ale jeżeli op twierdzi że ma wyobraźnie przestrzenną to na tym filtrze nie odpadnie.
"Wyzwaniem będzie przedmiot Wytrzymałość materiałów.
Ja po prostu nie mam pomysłu odnośnie zawodu. Ja mam licencjat z chińskiej filologii i podyplomówkę z "transportu i spedycji". Nie chcę pracować jako spedytor, bo nie moje, pracowałam jako dyspozytor - bardzo nerwowa była ta praca, teraz pracuję jako administratorka w firmie transportowej za marną stawkę i nie wiem co robić"
Więc tak naprawdę nie ograniczam się tylko
Inna sprawa jak bardzo jesteś przywiązana do miejsca zamieszkania - rodzina/dom. Jeżeli bardzo to konstruktor/projektant maszyn będzie fajny. Jeżeli nie bardzo to robotyk i jeżdżenie po świecie.
@ananastia: nie nastawiałbym się na to za naszego życia i przez kilka przyszłych pokoleń. Za dużo tu czynnika ludzkiego