Wpis z mikrobloga

Jak zauważyć różnicę pomiędzy gumą lateksową a gumą z jagnięcej skóry? Właśnie przeczytałem o tych gumach ze skóry że one nie chronią za bardzo przed syflisami wiem że te ze skóry nie są za bardzo popularne ale lepiej wiedzieć żeby uważać przy spotkaniach xD
#divy #divyzwykopem #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@tukanprise: "Chociaż p----------y z jagnięcej skóry mogą być nieco trudniejsze do znalezienia niż te lateksowe, nadal można je znaleźć w aptece lub zamówić online"
no według googli tak xD
  • Odpowiedz
@Moonlight20: ja jakbym miała ryzykować syfa, to bym nie szła, ale ogólnie lepiej te lateksowe, kiedyś czytałam dlaczego chronią przed chorobami - ponieważ w całej strukturze nie znajdzie się otwór przez który byłaby w stanie przejść bakteria, wirus lub pierwotniak.

Więc jeśli chodzi o beniz, to jest bezpieczny, ale to co dookoła beniz, np. Jaja, wzgorek lonowy to już ryzyko.
  • Odpowiedz
  • 0
@tukanprise: No wiem dlatego się pytam żeby zwracać uwagę na to jaki to jest czy z tej skóry czy lateksowy wiem że te ze skóry są droższe i mniej popularne to szanse są małe że diva taką może mieć ale lepiej zwracać uwagę na takie rzeczy dla pewności
  • Odpowiedz
  • 0
@tukanprise: Szukałem do kupienia tych ze skóry ale nigdzie ich nie ma nawet na allegro w kategoriach ich nie ma tylko są lateksowe i jakieś inne ale tych ze skóry nie ma więc chyba nie ma sie czym martwić xD
  • Odpowiedz
@Moonlight20: przynieś gumki ze sobą ¯\(ツ)/¯
w ogóle mnie ciekawi po co diva miała by mieć gumki ze skóry, sama myśl o czymś takim mnie obrzydza, żeby założyć jelito zwierza na ch...ja. Pewnie dlatego kiedyś rodziło się więcej dzieci.
  • Odpowiedz
  • 0
@tukanprise: Nie wiem przeczytałem wczoraj że takie coś istnieje i mnie zaciekawiło czy jest szansa że diva może takie coś mieć ale wygląda na to że szanse są marne natrafiłem na jeden artykuł w którym pisze że te gumki ze skóry są ciężko dostępne i jak ktoś je chce to musi je zamawiać zza granicy. A w ogóle to można swoje przynosić? Czytałem kiedyś jakiegoś posta że diva może sie
  • Odpowiedz
@Moonlight20: nie wiem, nie chodziłam na divy, ale ja wolałabym swoje przynieść, ładnie zapakowane w folijkę niż zdać się na divę.
Różni ludzie są, na przykład kiedyś czytałam o czwrnuchu co wiedział że ma HIV i specjalnie zarażał babki.
Ja bym się bała.
  • Odpowiedz