Bez większego zastanowienia się, kupiłem telewizor Xiaomi TV Max 2025 85". I mam problem, jak powiesić to bydle na ścianie. Szukam odpowiedniego wieszaka na cito. Standard vesa to 50x40. Wydawało mi się, że to prosta sprawa, ale... nie ma takich ustrojstw za bardzo, a jak są to jakieś za miliony monet z odchylaniem etc. Ja chcę najprostszy wieszak, co by się w nim nic nie dupczyło. I znalazłem, oba z HAMY. I jakoś kurde nie mam zaufania do tej marki, zawsze mi się kojarzyła ze słabymi produktami. Warto brać produkt "Uchwyt HAMA do TV 46-100 cali Fix XL 220817" za 150 ziko czy polecicie coś innego? W innych uchwytach są jakieś poziomice i sznurki etc., w tej nie ma.
@SkromnyChlopak: Jak wieszałem swój tv to dodatkowo użyłem epoksyd dwuskładnikowy w strzykawce. Prawdopodobnie kołki i wkręty dołączone będą kiepskiej jakości więc dokup inne dobre. Po nawierceniu odkurzyłem otwory (ściana z jakiś pustaków, na pewno nie beton) wcisnąłem epoksyd, kołki i przed przykręceniem jeszcze do kołka dałem epoksydu. Trzeba to w miarę sprawnie zrobić bo szybko twardnieje. Nie ma opcji, żeby odpadło ze ściany.
Bez większego zastanowienia się, kupiłem telewizor Xiaomi TV Max 2025 85". I mam problem, jak powiesić to bydle na ścianie.
Szukam odpowiedniego wieszaka na cito. Standard vesa to 50x40. Wydawało mi się, że to prosta sprawa, ale... nie ma takich ustrojstw za bardzo, a jak są to jakieś za miliony monet z odchylaniem etc. Ja chcę najprostszy wieszak, co by się w nim nic nie dupczyło.
I znalazłem, oba z HAMY. I jakoś kurde nie mam zaufania do tej marki, zawsze mi się kojarzyła ze słabymi produktami.
Warto brać produkt "Uchwyt HAMA do TV 46-100 cali Fix XL 220817" za 150 ziko czy polecicie coś innego? W innych uchwytach są jakieś poziomice i sznurki etc., w tej nie ma.
Prawdopodobnie kołki i wkręty dołączone będą kiepskiej jakości więc dokup inne dobre.
Po nawierceniu odkurzyłem otwory (ściana z jakiś pustaków, na pewno nie beton) wcisnąłem epoksyd, kołki i przed przykręceniem jeszcze do kołka dałem epoksydu.
Trzeba to w miarę sprawnie zrobić bo szybko twardnieje.
Nie ma opcji, żeby odpadło ze ściany.