Wpis z mikrobloga

Jak utrzymac dobry kontakt z rodzicami będąc dorosłym
1. Przyjeżdżaj na max 3 dni pod rząd
2. Nie zwierzaj sie
3. Nie plotkuj
4. Nie pożyczaj od nich hajsu
5. Pamietaj o ich urodzinach i swieta
6. Nie kupuj drogich prezentów ale upominki gdzie trzeba wysilic kreatywnosc albo taki upominek ktory zostanie pamiatką
7. Jak gadaja jakies bzdury boomerskie pozwol gadac i nie wybuchaj tylko odejdz
8. Sprzataj gdy przyjezdzasz do nich
9. Kradnij im slodycze (starsi nie powinni tyle jesc slodkiego)
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@serniczekwiedensky: mi się inne wylosowały.
1. Jak nie masz co robić wieczorem, to jedź pogadać do rodziców.
2. Dyskutuj z ojcem nawet jak się nie zgadzasz, może któryś któregoś naprostuje w końcu
3. Miej swoje kapcie i swój kubek u rodziców
4. Jak rodzice mają działkę, to Ty masz działkę na weekendy z obsługą eventów
5. Rodzice to najlepsi koledzy
  • Odpowiedz
@Honnessy to akurat dosyć złożony temat, ale to konsekwencja właśnie tego między innymi, że miałem s---------e dzieciństwo na maxa, krótko po pełnoletności nie kontaktowałem się z matką przez lata i potem jako dwudziestoparoletni facet budowaliśmy w zasadzie swoją relację od początku.
  • Odpowiedz
@serniczekwiedensky: myślę, że sporo zależy od człowieka oraz tego jak było w domu. Całkowicie rozumiem tych, którzy odcięli się od rodziny, bo mieli s---------y dom - pełen wypaczeń, przemocy, patologii. To chyba właściwa rzecz do zrobienia.
Inna sprawa, jeśli było normalnie ale rodzice popełniali błędy, ale kto ich nie popełnia? Z wiekiem widzisz inaczej, szerzej i rozumiesz wszystko to, co było w przeszłości jeśli miałeś normalną rodzinę. Wiele rzeczy stało
  • Odpowiedz
@serniczekwiedensky: a ja z żona robiłem jak powyżej wymieniłeś i ostatecznie gowno z tego mamy a braciszek żony który robi regularne płaku płaku a miał rodziców zawsze w dupie, nawet w swieta jezdził chlać z kolegami (miał też wyrok w młodości bo bawil się w dealera) dostał działki, a obecnie "buduje" dom a jego starzy właśnie wzięli kredyt na siebie żeby pomóc golodupcowi go zbudować xD oczywiście obiecali mu też
  • Odpowiedz
Dyskutuj z ojcem nawet jak się nie zgadzasz, może któryś któregoś naprostuje w końcu

@Kolega_Muminka: 20 lat się nie naprostował, a ja ciągle słyszę że się nie znam. no thx
  • Odpowiedz