Jak utrzymac dobry kontakt z rodzicami będąc dorosłym 1. Przyjeżdżaj na max 3 dni pod rząd 2. Nie zwierzaj sie 3. Nie plotkuj 4. Nie pożyczaj od nich hajsu 5. Pamietaj o ich urodzinach i swieta 6. Nie kupuj drogich prezentów ale upominki gdzie trzeba wysilic kreatywnosc albo taki upominek ktory zostanie pamiatką 7. Jak gadaja jakies bzdury boomerskie pozwol gadac i nie wybuchaj tylko odejdz 8. Sprzataj gdy przyjezdzasz do nich 9. Kradnij im slodycze (starsi nie powinni tyle jesc slodkiego)
@serniczekwiedensky: mi się inne wylosowały. 1. Jak nie masz co robić wieczorem, to jedź pogadać do rodziców. 2. Dyskutuj z ojcem nawet jak się nie zgadzasz, może któryś któregoś naprostuje w końcu 3. Miej swoje kapcie i swój kubek u rodziców 4. Jak rodzice mają działkę, to Ty masz działkę na weekendy z obsługą eventów 5. Rodzice to najlepsi koledzy
@serniczekwiedensky ja tam mam dobrą relacje z mamą mimo, że raczej się nie gryzę w język, przeciwnie, najczęściej brutalnie jej wykładam jak jej się odkleja
@Honnessy to akurat dosyć złożony temat, ale to konsekwencja właśnie tego między innymi, że miałem s---------e dzieciństwo na maxa, krótko po pełnoletności nie kontaktowałem się z matką przez lata i potem jako dwudziestoparoletni facet budowaliśmy w zasadzie swoją relację od początku.
@serniczekwiedensky: myślę, że sporo zależy od człowieka oraz tego jak było w domu. Całkowicie rozumiem tych, którzy odcięli się od rodziny, bo mieli s---------y dom - pełen wypaczeń, przemocy, patologii. To chyba właściwa rzecz do zrobienia. Inna sprawa, jeśli było normalnie ale rodzice popełniali błędy, ale kto ich nie popełnia? Z wiekiem widzisz inaczej, szerzej i rozumiesz wszystko to, co było w przeszłości jeśli miałeś normalną rodzinę. Wiele rzeczy stało
@serniczekwiedensky: a ja z żona robiłem jak powyżej wymieniłeś i ostatecznie gowno z tego mamy a braciszek żony który robi regularne płaku płaku a miał rodziców zawsze w dupie, nawet w swieta jezdził chlać z kolegami (miał też wyrok w młodości bo bawil się w dealera) dostał działki, a obecnie "buduje" dom a jego starzy właśnie wzięli kredyt na siebie żeby pomóc golodupcowi go zbudować xD oczywiście obiecali mu też
@serniczekwiedensky Ja mam godzinę do rodziców. Raz na dwa tygodnie jadę, ale na max dzień, dwa. Nie potrafię już się odnaleźć na dłużej w ich dużym domu. U siebie mam po swojemu.
Po prawie 14 latach życia w Krakowie wyjeżdżam sobie właśnie do Szczecina (gdzie m.in. będę mógł już otwarcie wyjść na dwór, w tym nad morze haha). Rzućcie ze dwa plusiki na dobry początek (。◕‿‿◕。)
1. Przyjeżdżaj na max 3 dni pod rząd
2. Nie zwierzaj sie
3. Nie plotkuj
4. Nie pożyczaj od nich hajsu
5. Pamietaj o ich urodzinach i swieta
6. Nie kupuj drogich prezentów ale upominki gdzie trzeba wysilic kreatywnosc albo taki upominek ktory zostanie pamiatką
7. Jak gadaja jakies bzdury boomerskie pozwol gadac i nie wybuchaj tylko odejdz
8. Sprzataj gdy przyjezdzasz do nich
9. Kradnij im slodycze (starsi nie powinni tyle jesc slodkiego)
Komentarz usunięty przez moderatora
1. Jak nie masz co robić wieczorem, to jedź pogadać do rodziców.
2. Dyskutuj z ojcem nawet jak się nie zgadzasz, może któryś któregoś naprostuje w końcu
3. Miej swoje kapcie i swój kubek u rodziców
4. Jak rodzice mają działkę, to Ty masz działkę na weekendy z obsługą eventów
5. Rodzice to najlepsi koledzy
@serniczekwiedensky: to jest najtrudniejsze to jest największe wyzwanie
@serniczekwiedensky: i po co ci ten dobry kontakt z twoimi rodzicami?
Inna sprawa, jeśli było normalnie ale rodzice popełniali błędy, ale kto ich nie popełnia? Z wiekiem widzisz inaczej, szerzej i rozumiesz wszystko to, co było w przeszłości jeśli miałeś normalną rodzinę. Wiele rzeczy stało
@serniczekwiedensky: 1) to oni niech się martwią jak utrzymać dobry kontakt ze mną
2) patrz punkt 1)
Ja mam godzinę do rodziców. Raz na dwa tygodnie jadę, ale na max dzień, dwa. Nie potrafię już się odnaleźć na dłużej w ich dużym domu. U siebie mam po swojemu.
@Kolega_Muminka: no chyba tylko twoi k---a
101. jak ci dają hajs to bierz, nie weźmiesz ty to dadzą na kościół albo ktoś ich okradnie
@Kolega_Muminka: 20 lat się nie naprostował, a ja ciągle słyszę że się nie znam. no thx