Wpis z mikrobloga

Ludzie zarabiają coraz więcej pieniędzy, przeprowadzają się do lepszych domów, kupują lepsze auta, a w środku to nadal te same wieśniaki co ich dziadkowie mieszkający w starej chacie xD

Inaczej tego nie potrafię określić widząc na facebooku komentarze pod zdjęciami źle zaparkowanych aut, gdzie ktoś zastawia komuś wyjazd z posesji albo stoi na 3 miejscach pod galerią. I jeśli auto na zdjęcie to jakieś w miarę nowe audi/bmw/mercedes to już chłopstwo broni takiego barana, bo uwaga "ZAZDROŚCICIE A ON SIĘ BOI O SWOJE AUTO"

Mentalność niczym z rosji, czyli jak sprowadzisz jakiegoś gruza z Niemiec, który nie wygląda jak stary golf, to prawo powinno pozwalać ci na więcej xD

Ps. No i bardzo ważne są jeszcze te wymienione wcześniej marki, bo chłopstwo innych aut nie umie rozpoznać.

#przemysleniazdupy #samochody
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja kazałem FB ukryć mi te grupy bo tylko się w--------m czytając komentarze. I jeszcze "gdybyś miał takie auto to też byś się bał że ktoś ci porysuje". Cepie głupi jak cię nie stać na normalne użytkowanie samochodu to może nie powinieneś go kupować. Aaaa szkoda strzępić ryja
  • Odpowiedz
@CyrekLax @Murasame ja jestem za monitoringiem i w przypadku uszkodzenia lakieru zwracać koszty naprawy i utraty wartości pojazdu. Dodatkowo zwrot kosztów obsługi naprawy, typu odebranie auta, podstawienie naprawionego, zwrot kosztów za czas bez swojego auta.

Wtedy chłopstwo by się nauczyło, że drzwi się otwiera normalnie a nie jak te od stodoły, które mają na codzień. A jak powtórzy się sytuacja to odbierać możliwość podróżowania autem nawet jako pasażer. Niech jeżdżą
  • Odpowiedz
Inaczej tego nie potrafię określić widząc na facebooku komentarze pod zdjęciami źle zaparkowanych aut, gdzie ktoś zastawia komuś wyjazd z posesji albo stoi na 3 miejscach pod galerią. I jeśli auto na zdjęcie to jakieś w miarę nowe audi/bmw/mercedes to już chłopstwo broni takiego barana, bo uwaga "ZAZDROŚCICIE A ON SIĘ BOI O SWOJE AUTO"

@Murasame: Oczywiście, że tak. To jest zawsze zazdrość, jakby kupno nawet jednego z aut wyżej
  • Odpowiedz
Ps. No i bardzo ważne są jeszcze te wymienione wcześniej marki, bo chłopstwo innych aut nie umie rozpoznać.

@Murasame: To jest akurat jeszcze pozostałość po poprzednim ustroju i okresie przemian kiedy większość osób umiała rozpoznać kilka aut na krzyż na czele z mercedesem i jego 30 letnią urojoną gwarancją.
  • Odpowiedz
@Murasame: na odwrót chyba xD. Jak cokolwiek się dzieje z lepszym autem to ludzie dostają kwiku macicy, na wykopie też.

Jak będzie jakaś kolizja drogim samochodem z świętej trójcy to od razu leci na główną.
  • Odpowiedz
@Murasame: A po drugiej stronie barykady stoją inne wieśniaki, które nie szanują cudzej własności i wychodząc z auta p----------ą drzwiami swojego gruza w inne auto, bo korona z głowy im spadnie jak okażą nieznajomemu szacunek i przyłożą rękę do krawędzi drzwi lub po prostu nie będą wysiadać jak prosiaki.
  • Odpowiedz
@ZoNKeR:

I co z tego? Sam dbam o każde auto którym jeżdżę i często zapierdzielam na sam koniec parkingu pod marketem, bo stawiam auto tam gdzie jest pusto. I jednocześnie w życiu by mi nie przyszło, żeby stanąć na kilku miejscach tylko dlatego, bo mam trochę lepsze auto.
  • Odpowiedz
@Euphor: Nie lubię, ale jednocześnie nie sram w gacie o swój samochód bo nawet kiedy zdarzy się że ktoś go porysuje, a ja nie znajdę sprawcy, to stać mnie na naprawę, a rata nie nawiedza mnie co miesiąc. Samochód to narzędzie, używa się go, jego wartość spada, czasami się zniszczy. Nie róbmy też z takich zdarzeń codzienności, jeszcze nigdy w życiu nikt mi samochodu nie porysował. Wiem, że ma to
  • Odpowiedz
@CyrekLax chcesz to pójdę na parking i ci zrobie zdjęcia auta po roku i tego jak szanuje sie w tym kraju własność drugiego człowieka. Nie wiem czym jeździsz, ale jak mam naprawić to musze albo z AC albo robić to w sensownym warsztacie „pod miernik”. Jeśli ci tak lekko wydać za czyjeś debilne obchodzenie sie z drzwiami 2-3-4k za naprawę to zazdro dochodów, bo mnie szczypie dupsko. A parkuje tak żeby
  • Odpowiedz
@Euphor:

ale i tak zawsze sie ktoś gdzieś doklei gruzem

To też jest często śmieszne jak ludzie mają w głowie zakodowane, że jak ktoś ma lepsze auto to na pewno o nie dba a ten kto ma gorsze to nie
  • Odpowiedz
@Euphor: Chcesz mi powiedzieć, że obicie drzwiami trzeba robić metodami za 2-4K? Tyle kosztuje pełny detailing z korektą. Lakier też nie powinien odpryskiwać przy byle wgniotce. Myślę że troszkę przesadzasz.
Co by nie było, nikt nie ma prawa zachowywać się jak pępek świata tylko dlatego że szkoda mu jego samochodu.
  • Odpowiedz
proste pytanie - lubicie płacić ze swoich za bezmyślność innych? Nie ma to nic wspólnego z tym, ze kogoś stać lub nie stać na auto.

@Euphor to może warto parkować na prywatnych parkingach i dojeżdżać taksówką? Dlaczego ktoś ma mieć prawo zająć 3 miejsca? Przecież koło takiego bym parkował na milimetry, żeby od strony pasażera musiał wsiadać.
  • Odpowiedz
@Murasame: To nie są banany a typowe zastaw się a postaw się. Normalny człowiek traktuję samochód jak samochód. Jest AC, jest gwarancja i wiele innych sposobów. Jak ktoś bierze auto ponad swoje siły na drogich leasingach przekraczających 30% miesięcznego dochodu to potem mamy takie a nie inne sytuacje. Prym wiodą auta klasy premium, szczególnie takie po gwarancji. Ludzie kupują coś na co ich nie stać i potem sranie po porach,
  • Odpowiedz
@uriel_ck chcialbym korzystac ze swojego auta, dzieki mam parking prywatny. gdzie ci parkujacy na 3 miejsach, bo to taka legenda miejska raczej. Poza tym jak ktos lamie przepisy to sie zglasza, a nie probuje byc szerefem
  • Odpowiedz
@Murasame: #takaprawda Polacy nie szanują cudzej własności, widzą ładne auto to specjalnie walna bo "hehe ma na takie auto to go stać wgniotki wyciągać albo rysy lakierować"

J---ć takich prądem

@turok2016: o takich trepach właśnie piszę. Jak w ogóle można w logicznym rozumowaniu połączyć to czy stać cię na auto z tym czy chcesz aby ktoś Ci je porysować? xD pisowcy to mają jakiś gwóźdź wbity
  • Odpowiedz