Wpis z mikrobloga

Staramy się z różową o dziecko już ponad 8 miesięcy. Różowa, w każdym miesiącu kiedy okazuje się że znów nic, popada w histerię.
Chciałbym jakoś pomóc ale w kraju w którym mieszkamy, każde wyjście do lekarza to są kwoty przekraczające budżet a za darmo nie ma nic. Pewnie w PL są jakieś poradnie gdzie można za parę tysięcy coś zdziałać? Ale i tak się nie wybieramy, może za rok. Nie bardzo się na tym znam i nie wiem jak pomóc.

Ech, żeby się całkiem nie zdołowała bo to dobra różowa jest.

#zalesie #zdrowie #dzieci
  • 191
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bialykruczek jest dużo, możecie już szukać terminu nawet. Warto zrobić badania krwi, poziom hormonów tarczycy u różowej (tsh, ft3, ft4), badania ginekologiczne, u Ciebie ilosc i ruchliwość plemników
  • Odpowiedz
  • 2
@Lonate ona to nadzoruje, były badania krwi, sama też się badała
Może z tymi plemnikami coś by trzeba.

@AFa88 u niej zero alko i używek, dieta carnivore ze względu na chorobę jelit. U mnie okazyjnie alko jest i tyle. Praca siedząca, aktywność fizyczna u mnie większa bo jest jakieś 4k km rowerem rocznie u niej po pracy nic. Stres średni a może nawet mały
Może chodzi o wiek bo ona
  • Odpowiedz
  • 53
@bialykruczek tak według mnie 99% sukcesu to była redukcja masy u nas obojga, jak ona ma już 37 lat to klinika niepodlodnosci i róbcie badania. Może wystarczy coś podkręcić i nie będzie potrzebne nawet in vitro. A pisze to bo już późno się za dziecko zabraliście i szkoda czasu.
  • Odpowiedz
@bialykruczek a te leki pozwalają jej zajść w ciążę? Może je brać w ciąży? Może je brać w ogóle starając się o dziecko? Są rzeczy, których nie można brać bo obniżają płodność bądź sprzyjają rozwojowi wad genetycznych
  • Odpowiedz
  • 12
@bialykruczek są hormony, zastrzyki na owulacje itd. Może być też tak że jej organizm walczy z twoimi plemnikami i wystarczy inseminacja, Lekarze są od tego by to zweryfikować. Ale nawet przed pierwszą wizyta idź ze swoimi badaniami nasienia. Zawsze zaczyna się od chłopów.
  • Odpowiedz