Aktywne Wpisy

Soczi +327
Komuś się sufit na łeb spie... spadł. 275 zł za kg czekolady, w której jest 46% cukru. I to w promocji! Może dlatego została tylko jedna sztuka. Jeszcze na na biedronkowych wypiekach rogalik zamiast 3 zł kosztował 9 zł bo "dubajski" XD
#biedronka #lindt #czekolada #czekoladadubajska
#biedronka #lindt #czekolada #czekoladadubajska

źródło: 1000001223
Pobierz
dawid-hopek +29
Jak to mówi młodzież, jackpot, big win ( ͡º ͜ʖ͡º)

źródło: temp_file3209907910078893468
Pobierz
Mnie ciężko będzie przebić bo byłem listonoszem Poczty Polskiej i kilkadziesiąt tysięcy w banknotach i monetach to była norma jak były terminy wypłaty emerytur, a najwięcej miałem przy sobie chyba coś koło 140k, bo przed wigilią emerytury z 25 są wypłacane wcześniej i dostałem jednocześnie te z 20 i 25 plus była tzw. rozbiórka czyli trzeba było zastąpić innego listonosza na kawałku jego rejonu.
Z tą olbrzymią kasą chodziło się po patologicznych dzielnicach i oszczanych kamienicach pełnych jakichś cyganów i meneli. Nikt nie napadł na żadnego listonosza z mojego urzędu w okresie kiedy tam pracowałem, pomimo, że ludzie z marginesu społecznego dobrze wiedzą ile listonosz musi nosić hajsu. Nie wiedzieli o tym jedynie młodzi ludzie z dobrych domów, którzy myśleli że teraz(to były lata 2016-2019) wszyscy emeryci mają konto w banku, a wypłacanie "renty" przez listonosza kojarzyło się im tylko z Światem Według Kiepskich.
W sumie to teraz jest trochę abstrakcja, gdy o tym myśle, obecnie bałbym się wziąść ze sobą nawet kilka tysięcy, a wtedy zero strachu albo stresu, normalna sprawa, nikt się nie przejmował, nawet jakieś drobne kobiety pracujące jako listonosz xD
#pocztapolska #coolstory
źródło: 627a5ece16e26_o_original
PobierzA to dlaczego? Jakbym miał wybrać kraj w którym bym chodził obwieszony złotem to Polska by była w TOP3 i nie bałbym się że ktoś to zedrze ze mnie albo gorzej
W skali miesiąca na moim rejonie było to może 600-800 zł, ale były lepsze rejony pod tym względem jak i gorsze.