Wpis z mikrobloga

@blargotron Mam chyba podobnie. Trzymam się tego co mam i jakieś większe zmiany typu kupno mieszkania i zalatwianie wszystkich formalności, czy zmiana pracy mnie przeraza, zresztą też na wielu rzeczach się nie znam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@blargotron Czy interesowałeś się terapią grupową dla DDA/DDD? Literaturą podaje że daje to lepsze rezultaty. Skoro terapia indywidualna nie przynosiła żadnych pozytywnych efektów, to chyba dobrze że spróbowałeś z kimś innym. Jak nie ten, to kolejny. Po jednej-dwóch sesjach powinieneś móc wyczuć czy może mieć to sens. Piszesz o nieistotnych rzeczach typu prawko, czy kupowanie domów, zamiast skupić się na swoich osiagnieciach. Rozumiem ze leczysz się psychiatrycznie?
  • Odpowiedz
  • 0
@lukas456432132: Chodzę na terapię gestalt. Nie chodzi o to, że nie pasuje mi terapeuta. Po 2 spotkaniach oczywiście że terapia nic nie będzie miała efektu, więc założyłem, że chodzi o 2 spotkania na ocenę samej osoby terapeuty i formy terapii. Ale nie wiem, ja nic nie umiem. Ludzie mi mówią "idź na terapię", a jak zapytam o konrety to nic. Jak chcesz to mi wskaż do jakiego iść w Toruniu.

Nie
  • Odpowiedz
  • 1
@lukas456432132:

Niestety nie wskażę Ci konkretnego. Zdążyłeś już trochę siebie poznać, więc sam najlepiej wiesz czego potrzebujesz. Będąc na Twoim miejscu, decydując się na zmianę terapii spróbowałbym zacząć poszukiwania od postu na grupie https://www.facebook.com/groups/785353848468614, a jak nie to zostaje znanylekarz. Próbowałbym też z różnymi, całkiem nowymi formami terapii - np. spotkania grupowe dla DDA?

Nie znam siebie. Czy ktokolwiek zna siebie naprawdę?

W każdym razie, dzięki, jakbym chciał zmieniać to w
  • Odpowiedz