Aktywne Wpisy

Zmorka +166

czerwony_kmer +221
Cały przystanek został osłupkowany. Jeśli zdjęcie mogłoby mówić, to krzyczałoby "nie wolno tu parkować". Na moich oczach kierujący zaparkował na samym środku czynnej zatoki autobusowej. Wysiadł i poszedł do pawilonów usługowo handlowych które znajdują się na lewo. Mi nie pozostało nic innego jak tylko go zgłosić. Na szczęście tym razem sprawiedliwości stało się zadość.
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
źródło: wykroczenie
Pobierz

Miejsce: Szkocja
Poznałem tam dziewczynę Niemkę. Spodobała mi się i natychmiast zamarzyłem popodróżować z nią po tej pięknej wyspie. Zagadałem pogadałem no i na następny dzień ruszyliśmy w autostopową podróż po wyspie. Gdy wracaliśmy późnym popołudniem zatrzymał się nam dziadek szkot. Facet był na tyle stary, że martwiłem się poważnie o nasz bezpieczeństwo. Darowanemu koniu się w zęby nie zagląda No i ten dziadek jechał bardzo wolno i mimo że mieliśmy z nim podjechać może 10 czy 15 km to bardzo się to dłużyło. No i Nina, bo tak jej było na imię postanowiła swoim radosnym nastrojem podzielić się z dziadkiem i próbowała go zagadać na różne sposoby. Mężczyzna nie był dla niej nie miły choć odpowiadał na każdą próbę zdawkowo. W końcu po kilku próbach przeszedł do ofensywy w tej dyskusji i pyta skąd jesteśmy. No ja mówię, że Polak jestem i że tak wspaniale tu mają i wgl. On niewzruszony przeszedł z tym pytaniem do Niny. Dziewczyna podjarana mówi, że z Niemiec i też rozentuzjazmowana mówi jak to jej się tu podoba. - Z Niemiec? Byłem kiedyś w Niemczech- Odpowiada. Patrzę na nią i widzę, w niej nutkę sukcesu, wierzy, że udało się jej nawiązała kontakt z lokalsem. Jej 23 letnia dusza spełnia właśnie marzenie bycia prawdziwą globtroterką, która nie tylko może oglądać martwe krajobrazy ona może zajrzeć do największego skarbu, którym są relacje z lokalsami.
Byłem w Niemczech w 44’. Dokańcza zdanie dziadek.
Ostatnie 5km jechaliśmy w ciszy i choć nie widziałem jego twarzy jestem przekonany, że przez te 5 km cały czas się uśmiechał.
#podroze #niemcy #szkocja #autostop
źródło: IMG_20231226_110805
Pobierzźródło: 1000015740
Pobierz