Wpis z mikrobloga

W najbliższym czasie publiczna telewizja libańska Teleliban (odpowiednik naszej TVP) wyemituje w najlepszym czasie antenowym mój film dokumentalny o polskich lokomotywach #su45 z #hcp #cegielski z #poznan pt. "Pochwała z Bejrutu" #pochwalazbejrutu.
Film będzie wyemitowany w języku polskim z arabskimi napisami.

Co więcej, z dużym prawdopodobieństwem w 2025 roku zrealizuję kolejny film dokumentalny, tym razem o lokomotywach SM42 z rozbudowanym wątkiem z Maroko i Iraku.

#liban #telewizja #bliskiwschod #film #kolej #pkp #pkpcargo
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bisu: panie jeśli to nie jakaś zarzutka. To właśnie za to kocham wykop.
Różowa mnie np zapyta co robisz. A ja jej mówię: a pisze chłopu co zrobił dokument o lokomotywach i będą go puszczać w libańskiej telewizji publicznej. Nie k---a, nie w TVN, nie Polsat w libańskiej telewizji publicznej. I czym ona mi może teraz odpowiedzieć, jak jutro się z kimś spotkam to kto mnie może przebić? Kumplu gratuluję
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 395
@JonaszSynGrazyny: To nie jest zarzutka :P Film naprawdę zostanie wyemitowany w telewizji publicznej i zobaczy go "cały Liban", a także spora grupa widzów na Bliskim Wschodzie. Co do naszych telewizji – kompletnie ich to nie interesuje ( ͡º ͜ʖ͡º) zwłaszcza PKP PLK, w każdej możliwej sprawie kładą mi kłody pod nogi. A co do HCP, a dokładniej FPS z Poznania nawet długopisu na targach nie
  • Odpowiedz
@bisu: nie no kolego, serio całym sercem z tobą i beniz w polskie TV a brudny beniz w PKP i poznańskich centusiow. Ha tfu na nich. Wiesz co, no ciężko mi wyrazić jak bardzo mi imponują ludzie twojego pokroju z taką pasją. Wolaj jak będziesz miał ten wywiad, ogólnie jak się z tym będzie coś ruszać. Zaraz do mojego przyjaciela pisze, że "mój znajomy" (tak wiem naginam rzeczywistość ale to
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 11
@JonaszSynGrazyny: hobby od dziecka. Pomysł na film powstał w 2012 roku. Realizowałem go od 2012 do 2018 roku. Do 2015 roku załatwiałem zgody w Libanie i 24 listopada 2015 roku poleciałem do Bejrutu.
  • Odpowiedz
@bisu gratki. Mam ogromny sentyment do SU45. To pierwsza lokomotywa, którą prowadziłem jako dzieciak jeszcze. To jeszcze w dawnych czasach, kiedy lokomotywy były przypisane do maszynistów, więc w kabinach było przytulnie jak w domu, bo bylo zadbane.
  • Odpowiedz
@j557: Ja jako dzieciak jeździłem SM31 po górce rozrządowej, gdzie jako dyżurny ruchu pracował mój ojciec. Zapach ropy w kabinie, która myło się lokomotywy pamiętam do dziś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bisu: opis tego filmu brzmi jak pasta ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeszcze tylko brakuje, żeby te lokomotywy obaliły jakiegoś dyktatora a polscy mechanicy zostali w Libanie i zbudowali tam nową demokrację.

Opis:
Profesjonalny film dokumentalny poświęcony powstaniu, eksploatacji i eksportowi lokomotyw SU45 do Libanu, znanych też jako "Fiaty" ze względu na włoskie silniki spalinowe jakie w nich zamontowano. „Pochwała z Bejrutu” jest pierwszą próbą opowiedzenia historii
  • Odpowiedz
  • 14
w Polsce można go kupić tutaj https://eurosprinter.com.pl/334,pl_(dvd)-pochwala-z-bejrutu.html

@bisu: i gdzie ja niby mam DVD w 2024 odtworzyć? XD podejście do odbiorcy jak na PKP. Brakuje tylko, żeby trzeba było wydrukować wniosek o zamówienie, zeskanować i wysłać do tego sklepu podpisany PDF ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jest pierdylion sposobów dystrybucji treści wideo w Internecie, wiele platform umożliwia dostęp po uiszczeniu opłaty ¯\(ツ)/¯ no ale wybrałeś wysyłanie płyty
  • Odpowiedz