Wpis z mikrobloga

Jak znaleźć znajomych mając prawie 24 lata?
Kończę studia na byle jakiej uczelni prywatnej, zaocznie. Kolegów nie znalazłem. Nie było żadnej integracji, dodatkowo COVID i nauka zdalna, kółek zainteresowań nie ma.
Niedawno byłem na wyciecze tygodniowej. Poznałem trochę osób, z niektórymi miałem nawet dobry kontakt. No właśnie, miałem. Starsi ode mnie i dodatkowo mieszkają na drugim końcu Polski, dosłownie.

Nie chodzi mi o internetową znajomość, chodzi i o taką realną. Że można z kimś iść np do kina, na siłownie, na rower, kręgle albo właśnie pojechać gdzieś na wycieczkę.

Dla ułatwienia dodam, że praca czy imprezy w klubach odpadają. Próbowałem przez Facebook - dodałem na spotted mojego miasta wpis że szukam kolegów. Nikt się nie odezwał, nawet pół komentarza czy polubienia nie dostałem.

#znajomi #samotnosc #fobiaspoleczna #pytanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_lorem_ipsum_: jak poznałeś na wyjeździe starszych znajomych z drugiego końca polski to właśnie tym bardziej spróbuj utrzymać kontakt - możesz raz na rok ich odwiedzić bądź oni Ciebie albo spotkać się w trzecim miejscu. W dorosłości i tak spotykasz się ze znajomymi dwa razy na rok a nie co tydzień, więc tacy znajomi w innych miastach to dwie pieczenie na jednym ogniu :-) a do tego takich znajomych co sue
  • Odpowiedz
@eulenspiegel: Lubię sport, ale nie bieganie. Siłownia, rower, narty tak. Piłki nożnej, kosza czy siatki też nie.
@jutrobedzieinaczej W pracy właśnie się nie da. Pracuję w małej, rodzinnej firmie. 90% załogi to ludzie 45+, jestem najmłodszy ze wszystkich. Ten co z nim siedzę w biurze to nie odzywamy się do siebie czasami nawet i przez cały dzień. Jak przyszedł praktykant który jest w moim wieku to mamy dobry kontakt,
  • Odpowiedz