Wpis z mikrobloga

Przede mną jedna z ważniejszych decyzji - wybór specjalizacji.

Uczelnię skończyłem jakiś czas temu. Po drodzę bujałem się w NPL, POZach i na chwilę na SORze.
Czuję coraz większą frustrację, bo w zasadzie po studiach i stażu nie byłem w stanie podjąć właściwej decyzji co do dalszej ścieżki zawodowej.
Na stażu mało co mnie interesowało.
Zakręciłem się na chwilę w Zakładzie Diagnostyki Obrazowej w szpitalu, w którym odbywałem staż. Było miło.
Do głowy wpadł mi pomysł rekrutacji na Radiologię. Punktów z LEKu mam wystarczająco. Pytanie do was. Czy wybralibyście ponownie tą specjalizację? Jakie ma wady i zalety? Zarobki nie są dla mnie najważniejsze. Lubię raczej skupiać się na sobie, swoich zadaniach.
Wszyscy znajomi polecieli raczej na jakieś chirurgie, pediatrie, rodzinne. Niektórzy bardziej, a inni mniej zawodoleni.
#lekarski #lek #radiologia #specjalizacja
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chlebzesmalcem_: radiologia najlepsza specka bo chyba jako jedyna umożliwia prace zdalną, zarobki bardzo dobre, wada jaką widzę to brak kontaktu z pacjentem (dla wielu zaleta) i to, że za twoją pracę gratulacje zbiera kto inny
  • Odpowiedz
@Chlebzesmalcem_: nas ostatnio profesor na zajęciach wystrzegał przed wybraniem ścieżki radiologia, bo jest mnóstwo prob zastąpienia go AI, przynajmniej w tych podstawowych wskazaniach
  • Odpowiedz