Aktywne Wpisy
Niby minęło jakieś półtora roku od mojego rozstania z ostatnią poebuską, ale nie znaczy to, że dziwne akcje mam za sobą.
Te półtora roku temu, gdy już ewidentnie się między nami psuło, to ona była tą, która zrobiła pierwszy krok. Mianowicie oznajmiła mi, że nie wydaje jej się żeby to miało sens, że powinniśmy ograniczyć kontakt, ja na to zapytałem "i co dalej" (w sensie z nami), ona na to się obraziła, że
Te półtora roku temu, gdy już ewidentnie się między nami psuło, to ona była tą, która zrobiła pierwszy krok. Mianowicie oznajmiła mi, że nie wydaje jej się żeby to miało sens, że powinniśmy ograniczyć kontakt, ja na to zapytałem "i co dalej" (w sensie z nami), ona na to się obraziła, że

rtpnX +370
Tak się powinno postępować z tymi czereśniami z bez wydechu w starych guzach xD
#patologiazewsi #facebook #heheszki #motoryzacja
#patologiazewsi #facebook #heheszki #motoryzacja

źródło: temp_file6378801876972809105
Pobierz
#stany #usa #ameryka
Nie bylem, nie mam tam bliskich znajomych ale wystarczy popatrzec na street view na te osiedla. Jakby tam bylo tak zle to ludzie by tak nie mieszkali wiec jesli masz tam zdrowie i pracujesz stac cie na zycie na dobrym poziomie ale to jest raczej okupione solidna praca jesli jestes zwyklym pracownikiem. No i to jest raczej tak, ze zwykla szara masa tez nie ma tam luksusow a to
Czyli potwierdzasz tym wpisem, ze to nie jest kraj dla tych ktorzy licza na zycie z pracy etatowej i w takim przypadku lepsza jest zachodnia Europa. W US korzystniej jest prowadzic firme albo pracowac na siebie lub albo ze wykonywac jakis wyspecjalizowany zawod czy zajmowac wysokie stanowiska.
Co do domow to rozumiem, ze tam buduja tak jak juz w PL tez sie buduje. Szkielet drewniany, izolacja i plyty OSB?
Co stanie na przeszkodzie na starcie?
Przeciez ludzie tak wjezdzaja na esta na wycieczke i zostają na lata potem legalizują jesli placą w tym czasie podatki. Przeciez jesli nie ma sie problemow z prawem nie deportują.
@motoinzyniere No właśnie, coś w tym jest. W US bardziej powszechnym standardem są jednak domy i nowe samochody typu pick-up. Jak na nasze warunki często jest to symbol bogactwa, biorąc po uwagę, że dla wielu ludzi "sufitem" jest mieszkanie na własność w bloku w wojewódzkim + bilet miesięczny na komunikację miejską
@cotozazycie
@DanielAquarius:
Super zawodu właśnie niestety nie mam - elektryk ale wiadomo, że w Stanach standardy w branży są zupełnie
Bez papierów będzie ciężko o pracę, mało kto zdecyduje się ciebie nająć. Nie ma to sensu.
Podhalanie i reszta kisili się w swoim sosie w NY i Chicago. Pracowali na czarno dla innych Polaków, którzy ich wykorzystywali. Część
To już chyba lepiej byłoby lecieć do Kanady chociaż na to 1,5 roku szczególnie aby nabrać wprawy w mówieniu po ang i myśleć co dalej. Muszę dokładnie jeszcze doedukować się w tych kanadyjskich programach bo tam mają jakieś chore zasady ale łatwiejsze do przebrnięcia niż w US gdzie zostaje tak naprawdę jedynie visa pracodawcy. W Kanadzie po 3 latach można już mieć obywatelstwo, po zdaniu egzaminów z ang i
Komentarz usunięty przez autora
@cotozazycie Dla mnie najlepsze i najbardziej malownicze są przedmieścia dużych miast jak Chicago. Cos wspaniałego (╥﹏╥)
Po tym jak pojechalem tam na miesiac, to zmienilem zdanie. Bylem tylko w 3 stanach (kalifornia, Washington, i Hawaje) i zdaje sobie sprawe ze w innych miejscach moze byc lepiej. Jednak calkowicie sie wyleczylem z pomyslu przeprodzadzki. Podobala mi sie natura, i nic po za tym.
Czesto w sklepie normalne rzeczy pozamykane na klucz bo inaczej kradna, wszedzie tabliczki zeby uwazac na swoje rzeczy bo kradna. Nie zostawiac nic w samochodzie bo kradna.
Po zmroku nie czulem sie bezpiecznie, na ulicach co jakis czas ktos darl morde, albo ktos sie klucil.
Raz mialem problem z
we wielu programach remontowych widać, że konstrukcja jest przegnita lub ktoś robił otwory w belkach stropowych tylko po to, by puścić kabel/ rurę. Dom szkieletowy można dobrze wykonać, tylko trzeba poświęcić na to więcej dolarów i czasu.