Wpis z mikrobloga

Wyobraźcie sobie taką sytuację
Macie partnerkę, żonę, dziewczynę (lub męża, chlopaka, partnera) jak zwał tak zwał i jest po prostu cudownie. Ona jest idealna, dokładnie taka jaką sobie wymarzyłeś i w życiu codziennym i w łóżku i na wakacjach i na imprezach. Ideał. Jesteś z nią niesamowicie szczęśliwy, nie masz wątpliwości że to z nią chcesz spędzić resztę życia i ona także. I tak sobie żyjecie powiedzmy parę lat i nagle coś się zaczyna u niej psuć, nie wiadomo co. Jest smutna, przygnębiona, depresyjna, łatwo ją zirytować, seksu nie ma albo jest wymuszony. Wasz związek na tym cierpi, ty zaczynasz odczuwać jej obniżony nastrój, brak ochoty na robienie razem rzeczy które kiedyś was łączyły i sprawiały radość. Jest bardzo słabo, ona stała się zupełnie inną osobą, czar prysł.
I teraz uwaga: możesz to zmienić magiczną różdżką. Ta różdżka sprawia że twoja kobieta wraca już na zawsze do tego stanu w którym ją spotkałeś i znów jest tak jak było, czyli wspaniałe, ale jest jeden haczyk: żeby to się stało, ona będzie musiała cię zdradzić, ale ty nie będziesz o tym wiedział i nigdy się nie dowiesz. Po dokonaniu wyboru twoja pamięć zostanie wymazana i nie będziesz pamiętał że różdżka w ogóle istniała. Więc masz wybór: użyć magicznej różdżki i wrócić do tego co było lub jej nie użyć i żyć (lub zerwać) z kobietą którą kiedyś była twoim marzeniem, ale dziś już w niczym go nie przypomina.

#zwiazki #zdrada #szczescie #zycie #psychologia

co wybierasz?

• pozwalam magicznej różdżce na działanie 24.9% (46)
  • nie pozwalam 60.0% (111)
  • nie wiem 15.1% (28)

Oddanych głosów: 185

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szzzzzz: w ogóle ta rozkmina to mi się kojarzy ze szwagrami, którzy chodzą na divy i mówią, że to dla dobra małżeństwa i rodziny xD Bo oni mają s--s którego potrzebują, a żona i tak sie o tym nie dowie.
Nieźle trzeba mieć sprany mozg, żeby w ogóle o czymś takim pomyśleć. Myślałem, że masz trochę więcej oleju w głowie xd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@damienbudzik nigdy nikogo nie zdradziłam ani nie mam najmniejszego zamiaru, a dlaczego pytasz?

Ten wpis nie jest osobisty, a nawet gdyby był to zdradzanie nie sprawia że czujemy się lepiej, więc nie wiem za bardzo o co ci chodzi. To jest czysto hipotetyczna sytuacja w której chcę pokazać jak my jako ludzie funkcjonujemy. Jak jesteś zainteresowany to pierwszy komentarz przeczytaj.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ChillExecutiveOfficer ale to nie jest tak że ona to rozważa nawet, to by się po prostu stało jakbyś na to pozwolił.
Oj też bym chciała żeby mężczyźni także byli tak tagowani, właśnie żeby użyć ich w tym samym celu.
  • Odpowiedz
@szzzzzz: no to, że studentom piorą mózgi to mnie nie dziwi.

To ja mam inne pytanie, rozumiem że dla ciebie zdrada nie jest moralnie zła, więc dopuszczasz sytuację z wpisu.
A co z pedofilią? Czy jeśli różdżka działałaby tak, że dziewczyna zgwałciłaby dwuletnie dziecko, to czy nadal uważasz że "ludzie wolą mieć rację ponad własne szczęście [dlatego nie korzystają z różdżki]"?
To samo można spytać o zabójstwo, terroryzm, handel
  • Odpowiedz
@szzzzzz: zdradzić i tak by zdradziła nawet bez różdżki jakbym próbował ratować związek a takiej sytuacji xD baby mają taką naturę i nic nie zrobisz. Po prostu z wiekiem się nauczyłem że jak się kończy to się kończy i idziesz dalej w dupę jakaś magiczna różdżka to nie Harry Potter. Poza tym to jest jakieś Mega egoistyczne podejście zaczarować kogoś różdżka żeby było ci z nim dobrze, gdzie teraz wsadzisz
  • Odpowiedz
@szzzzzz: wiele elementów w tej historii które są nie realne w praktyce. Raz że nigdy nie będzie idealnie i każdy ma wady, my sami też. Jeżeli ktoś jest bez wad to gra/udaje.
Ale przede wszystkim w dobrym związku jest wzorcowa komunikacja i podczas rozmów każdy przedstawia jak się czuje i dlaczego, wspólnie analizujemy siebie, czy podczas konfliktów, wtedy każdy siebie bardziej rozumie i jesteście siebie jeszcze bliżej. Więc byłoby jasne
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@AEZAKMI_ pudło:(
@ChillExecutiveOfficer za jakimi?
@damienbudzik nie wiem czy jest sens z tobą rozmawiać, bo widzę brak jakichś podstawowych umiejętności czytania ze zrozumieniem, wyciąganie błędów wniosków. Dlaczego twierdzisz że moim zdaniem zdrada nie jest moralnie zła? Proszę odpowiedz tylko na to jedno pytanie, będę bardzo wdzięczna.
@Cre1q no ciekawe masz podejście
@r5678 przecież to jest totalnie wymyślona sytuacja, uwaga breaking news: w realnym świecie nie istnieją magiczne
  • Odpowiedz
Dlaczego twierdzisz że moim zdaniem zdrada nie jest moralnie zła?

@szzzzzz: dlatego, że napisałaś

Wielu ludzi woli mieć rację i stawia zasady ponad własne szczęście, nawet jeśli na tym widocznie
  • Odpowiedz