Wpis z mikrobloga

Zauważyłem ciekawe zjawisko społeczne.

Wszystkie moje koleżanki, które kończą pewnien wiek w życiu około 38 lat (ta liczba jest ruchoma ale tak w granicach maksymalnie 2 lat +-) i nie mają dzieci przechodzą coś niezwykłego.

Każda jak jedna na siłę zaczyna w pewnym momencie swojego życia na siłę udowadniać każdemu w rzeczywistości oraz na social mediach jak to wspaniałe żyje się bez dzieci. Totalnie na siłę wciskając wszędzie gdzie się da tą bajeczkę.

To zjawisko ostatnio dotknęło nawet jedną moją koleżankę, która od wielu lat stalara się z mężem o dziecko. Magicznie gdy jej młodsza siostra urodziła to zaczął się prawdziwy buum relacji: kosmetyczka, siłownia, wycieczka, restauracja, spacer h## muje dzikie węże.
Wcześniej zero aktywności.

Ciekawe czy jest to zjawisko jakoś opisane w psychologii

#psychologia #kobiety #p0lka #zwiazki
  • 219
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

( ͡° ͜ʖ ͡°) W Izraelu jest inaczej. Na szczęście.

@eeehhh: coś ci dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele. w izraelu największy wkład w rozród mają ortodoksi, którzy są pasożytami, nie uczą się niczego poza torą, nie pracuję i nie idą do woja.

poza tym trzeba mieć grubo zryty beret, żeby do tego wątku wrzucić żydów
  • Odpowiedz
@Cadfael: Popęd seksualny i chęć do rozmnażania się to nie choroba, ale coś co ma każdy. Choroba to czynnik wyjątkowy, niepożądany, okazjonalny i który wiemy jak zwalczyć.

Chorobą jest BRAK popędu.
  • Odpowiedz
poza tym trzeba mieć grubo zryty beret, żeby do tego wątku wrzucić żydów

@Cadfael: Uważaj z kim piszesz bo się możesz zdziwić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Reszty tej odpalonej wścieklizny macicy wbijanej w klawiaturę nie chce mi się już czytać, wolę pójść na spacer z różową. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
jak BIOLOGIA i NATURA dają ci chorobę, to znaczy, że masz ją przyjąć i dać się odsiać naturalnej selekcji

@Cadfael: Porównanie posiadania dziecka od choroby XD.
Pogódź się z tym, że już jesteś za stara, żaden facet cię nie chce, a nie tworzysz jakieś absurdalne porównania.
  • Odpowiedz
Reszty tej odpalonej wścieklizny macicy nawet wbijanej w klawiaturę nie chce mi się już czytać

@eeehhh: szybko się skończyły argumenty wannabe dziecioroba xD

Uważaj z kim piszesz bo się możesz zdziwić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

z nikim?
  • Odpowiedz
Podczas gdy to zwykłe stuleje które życiowo ugrzęzły i zagłuszają konsumpcjonizmem i pustym lifestylem swoje egzystencjalne problemy, ewentualnie po prostu zżera ich strach o wzięcie odpowiedzialności za dziecko.

@eeehhh: Pisząc takie wysrywy jestes dokładnie taki sam jak ten antynatalista, którego opisales, tylko po drugiej stronie barykady. Równie żałosna postawa.
  • Odpowiedz
  • 3
Z wiejskiej wiedzy wiem że sukę zawsze trzeba było choć raz oszczenić, bo jak nie to po około 6 roku życia zaczynała taka suka dostawać do głowy i stawała się bezużyteczna.

Wiedza medyczna tego nie potwierdza i uważa za mit, ale ja jakoś bardziej wierzę setkom pokoleń ludzi którzy zawsze psa mieli i obserwowali różne zachowania, niż kogoś kto się książek naczytał.

@szuineg O ja p------ę. xD
Przez całe wieki ludzie
  • Odpowiedz
Pogódź się z tym, że już jesteś za stara, żaden facet cię nie chce, a nie tworzysz jakieś absurdalne porównania.

@lojawyk: tak tak, ale wiesz jak sobie radzę? jak już wyję samotnie w poduszkę po nocach to wyobrażam sobie, że mam za syna takiego wykopka jak ty, wtedy poronienie byłoby błogosławieństwem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Caracas: Ogólnie pomijając zmyśloną treść wpisu (w rzeczywistości nikt normalny nie wie ile lat mają losowe typiary z pracy ani tym bardziej nie siedzi na ich socjalach) to zjawisko powszechnie znane jako syndrom wyparcia.
I prawdopodobnie uprzedzenia każą ci sądzić, że to jest coś szczególnego co dotyczy kobiet - a wystarczy przejrzeć sobie na wykopie tagi dla przegrywów. Przegrywy też w pewnym momencie zaczynają się wzajemnie utwierdzać w przekonaniu, że
  • Odpowiedz
@wojtas_mks: nie udawaj, że nie zrozumiałeś. każdą panienkę w życiu posuwałeś bez gumy i zabraniałeś brania tabletek? bo jak nie to działasz przeciwko BIOLOGII i NATURZE. złamany hipokryto
  • Odpowiedz
@1001001 to chyba u ciebie na wsi. W dużych miastach wszyscy mają w------e w dzieci i się dobrze bawią. Wykluczani są właśnie ludzie z gówniarami których nie potrafią wychować. Wiem że zaraz będzie nakręcanie że to w warszawce tak ale patrząc na statystki globalnie to DUŻY odsetek ludzi nie decyduje się na dziecko. Ludzie na całym świecie nie chcą i nie robią dzieci więc to o czym mówisz to jest mniejszość
  • Odpowiedz
@Caracas: No a co tu dziwnego, ludzie chcą żyć mimo wszystko szczęśliwie, więc jeśli plan A nie wypala to przechodzisz do planu B. Zmieniasz oczekiwania i jak mówi stare porzekadło: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma;)
  • Odpowiedz