Wpis z mikrobloga

@CH3j: to wcale nie muszą być śmieci. Ludzie nie potrafią palić węglem - nie mają przystosowanych pieców do węgla. To jest tragedia, smród aż dusi.
  • Odpowiedz
@CH3j: wiesz że nikt w obrębie tysiąca kilometrów w promieniu nie będzie palił w piecu, a drogą będą jeździć same elektryczne samochody i możesz otrzymać taki sam wynik? Oczywiście że wiesz o tym prawda? xD

Palących śmieciami w piecach i tak należy posadzić do więzienia tak na kilka tygodni w ramach resocjalizacji
  • Odpowiedz
Pewnie jakaś wiocha uzdrowisko, gdzie jeszcze trzeba zapłacić za oddychanie tym syfem.
Przestalem jeździć do takich miejsc zimą, bo smród palonych smieci, pampersów itp gówna wieczorem wybija wskazniki poza skale. W weekend w takim "uzdrowisku" nawdycham się tyle co przez caly rok w mieście jeżdżąc z otwartym oknem.
  • Odpowiedz
@CH3j: do tego palenie mokrym niewysezonowanym drewnem, najgorszej jakosci węglem i smieciami w gestej podmiejskiej zabudowie ¯\(ツ)/¯ To już nawet ich pradziadowie z XX wieku nie robili takiego syfu bo nie było wtedy plastiku a drewno się sezonowalo przed spaleniem. Minelo cwierc wieku XXI a czesc obywateli nie dosc ze dalej smrodzi i zatruwa ludzi to do tego robi to bardziej niz 100lat temu bo nie potrafia nawet dobrze w
  • Odpowiedz
@CH3j: Ech, każde gęściej zabudowane osiedle domków, albo wioska ma ten węglowy zapaszek. Nie można wyjść na 15 minut, bez prześmierdnięcia ubrań dymem xd.
  • Odpowiedz
@senq87: dokładnie, nie pamiętam mroźnego powietrza bez smrodu- dosłownie nie wiem jak to jest wziąć oddech chłodnym powietrzem i nie poczuć tego syfu.
  • Odpowiedz
@seniorwykopek: a widzisz ( ͡° ͜ʖ ͡°) w krk też jest pato ale takich problemów nie ma - dlaczego? bo w---------y piece na paliwa stałe - a jakie było wycie wysropków o to. Pamiętam do dziś jak srali się i jakies g---o petycje internetowe robili bo przecież zakazujo mi palić xD
  • Odpowiedz
@Sebastix: ja mam tutaj większe pretensje do hydraulików-to w większości ludzie nie mający żadnej wiedzy technicznej. Po moich przygodach w trakcie budowy domu, i przygodach znajomych którzy wymieniali piece, stwierdzam to z czystym sercem. Weź se pan większy piec, tak na zapas.... Bufor do pieca spalinowego - po co tak komplikować.
  • Odpowiedz