Aktywne Wpisy
BobekRobek +8
Wiem, że jest sobota i większość ludzi pewnie spędza czas na różnych aktywnościach niezwiązanych z pracą ale...
jestem lekarzem, pracuje wyłącznie państwowym systemie. Nienawidzę kontaktu z ludźmi. Męczy mnie, wykańcza. Potrzebuje pracy gdzie jestem tylko ja sam, robię coś najlepiej z dala od ludzi i bez kontaktu z ludźmi. Czym się zająć?
#praca #pytanie #pieniadze #depresja
jestem lekarzem, pracuje wyłącznie państwowym systemie. Nienawidzę kontaktu z ludźmi. Męczy mnie, wykańcza. Potrzebuje pracy gdzie jestem tylko ja sam, robię coś najlepiej z dala od ludzi i bez kontaktu z ludźmi. Czym się zająć?
#praca #pytanie #pieniadze #depresja

pcela +72
Kolejny kierowca, co myśli, że wszystko mu wolno. Zastawiony cały chodnik i niszczenie zieleni.
Pojazd należy do ambasady Kataru.
#warszawa #wlochy #parkowanie #patoparkowanie #patologiazewsi #patologiazmiasta
Pojazd należy do ambasady Kataru.
#warszawa #wlochy #parkowanie #patoparkowanie #patologiazewsi #patologiazmiasta
źródło: temp_file2821284858309774076
Pobierz

No, ciekawa odpowiedź. Wynika z niej, że dowody są dopiero gromadzone.
Czyli jednym słowem można powiedzieć, że nazywanie setek mężczyzn złodziejami i aferzystami odbywało się bez dowodów?
Cóż typowe dla lewicy. Obrażać mężczyzn i odkażać ich o coś czego nie zrobili.
Do wszystkich praworządnych, uśmiechniętych Polaków: winę stwierdza prawomocny wyrok sądu, a nie gadanie Tuska na potrzeby kampanii wyborczej. Nazywając jakiegokolwiek mężczyznę złodziejem, bez wyroku sądu niszczymy życie takiemu człowiekowi, który w świetle prawa jest niewinny. No, ale do kogo ja mowie , praworządność i konstytucja jest ważna tylko wtedy, gdy trzeba walić w pis.
#bekazlewactwa
#polityka
#pieklomezczyzn
#4konserwy
#bekazpo
@aarahon: tak, według
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-postepowania-karnego-16798685/art-5
jest niewinny.
@aarahon: od stwierdzenia winy jest niezawisły sąd.
Tomasz komenda też był 'bezwzględnie winny' jeszcze przed orzeczeniem sądu. A w jego przypadku to nawet sam sąd sie pomylił.
Tak wiec z ferowaniem wyroków to trzeba uważać.
@aarahon: dobrze, że w naszym kraju nie ma kary śmierci, bo wielu bez wahania wskazałoby palcem i Pan Tomasz został by stracowny.
@aarahon: i chwała Ci za to, bo oznacza to, że byłeś w zdecydowanej mniejszości, która miała rację jak się okazało po latach.
Tak samo jest z PIS. Byli wtedy przy władzy, obsadzali swoich z nadania. Pieniądze szły na różnego rodzaju fundacje w sposób niegospodarny,
@onucoutkajpysk: niby tak, ale nie brak opinii, że pisowcy to po faktycznie są złodzieje.
źródło: 1000003585
Pobierz@Arrgon: zaczynasz mnie wyzywać, bo ci się coś nie podoba, niestety prawda jest już bardziej bolesna dla twojego wywodu, niestety jest tak że jeśli mamy na coś potwierdzenie, a dowodów w stosunku do niego jest za dużo, żeby mieć wątpliwości, możemy nazywać go winnym. Winnym, to on może nie być według prawa co nie oznacza,
Rozumiem, że wtedy Twoje oburzenie było podobne?
Bo na razie to, jak w przypadku każdego innego śledztwa, zanim prokurator pójdzie do sądu, to musi zebrać dowody, zeznania, etc.