Wpis z mikrobloga

zacząłem się zastanawiać nad kredytem bez wkładu własnego(jak stopy% spadną), bo wynajmując i tak nie będę w stanie odłożyć na wkład własny, a i mi nikt nie pomoże. Patrzę jaki jest limit cen za mkw. W przypadku #lublin 9200zł xD

Przecież za tyle to co najwyżej szopę na totalnym wypizdowie się kupi, a nie mieszkanie, bo te sensowne zaczynają się od 11-12k za metr

#kredythipoteczny
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cedric jestem singlem - nie interesują mnie mieszkania 50-60mkw tylko 30-35, a te w sensownych lokalizacjach kosztują min. 11k. Na tatarach, dziesiątej czy na wrotkowie na którym niemiłosiernie capi od zalewu Zemborzyckiego(znajomy mieszka i z każdym rokiem żałuje coraz bardziej) mieszkać nie zamierzam, ponikwoda tak średnio bym powiedział, bo spółdzielczości pracy jest wiecznie mega zakorkowana.
Felin, czuby, Sławinek, Czechów, Węglin, Konstantynów, Wieniawa - te lokalizacje są w porządku. Rury też chociaż
  • Odpowiedz
@MokebeSenegal1488 Ponikwoda zakorkowana ale slawinek i Węglinek już nie :) chyba nigdy nie musiałeś tamtędy jeździć w godzinach szczytu. JP2 stoi od Filaretów do armii krajowej pół dnia a od krasnickich jest podobnie. Slawinek to jakiś dramat się wydostać no ale tam większy prestiż pewnie więc lepiej odpowiada :)
  • Odpowiedz
@GeDox: no to nic dziwnego, że za tyle dom kupiłeś jak to miasto wymiera w ekspresowym tempie xD z tego co widzę to między 2017, a 2023 straciło 10% mieszkańców. Jeszcze nie upadło chyba tylko dlatego, że Mesko ma tam zakład
  • Odpowiedz
@MokebeSenegal1488: Ale to bank daje kredyt bez wkładu czy z programu tego „kredyt bez wkładu”?
Kojarzysz może, czy trudno się coś takiego uzyskać?
Tak wiem, mam Google, ale może jakieś info z pierwszej ręki, jeśli jakiś Twój znajomy brał albo sam robiłeś research już.
  • Odpowiedz