Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co sądzicie o zakupie auta poleasingowego? Ma ktoś takie doświadczenia? Szukam auta do 100k nowego albo takiego kilkuletniego. Jeśli chodzi o nowe to wybór jest dosyć ubogi. Z sensownie wyposażonych nowych aut pozostaje Skoda Scala, Hyundai i30 albo jakiś chińczyk typu MG. Z używanych (przebieg do 100k max) można w tej cenie znaleźć Skodę Superb, VW Passat, BMW 3, Audi A4. Tego typu auta mają zazwyczaj dobre wyposażenie, a ja planuje kupić auto do własnego użytku 10-15 k kilometrów, posłuży mi pewnie kilka lat. Widziałem, że na otomoto handlarze wrzucają takie auta poleasingowe w miarę przystępnych cenach (a handlarze muszą na nich przecież jeszcze zarobić). Czy znacie jakieś strony, na których można samemu znaleźć taki samochód? Czy takie auta mogą być bardziej awaryjne? Wydaje mi się, że nie bo przebiegi głównie autostradowe i regularny serwis.
#auto #auta #samochod #samochody #motoryzacja #pytaniedoeksperta #pytania #bmw #skoda #vw #audi #hyundai #mg

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Polecam osobiście się wybrać do salonów. Sporo ma program aut używanych, gdzie wracają one właśnie z leasingu (czy to w ramach rozliczeń na nowe, czy po prostu po skończeniu finansowania) i tam poszukać. Jak masz planach zostawić 100k w gotówce u nich to masz szanse na spory rabat
  • Odpowiedz
Jak masz planach zostawić 100k w gotówce u nich to masz szanse na spory rabat

@sramnawykop: Jest dokładnie na odwrót. Jaki interes oni mają, żeby ci sprzedać za gotówkę? Lepsze rabaty dostajesz jak bierzesz od nich finansowanie na którym też zarobią.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bardzo fajny sposób na zakup względnie nowego samochodu na znacznie korzystniejszych warunkach. Samochód z przebiegiem 10/15k to praktycznie nadal nowe auto. Grunt to sprawdzić je dobrze przed zakupem, najlepiej przy pomocy jakiegoś rzeczoznawcy, który sprawdzi wszystko od A do Z. Auto najlepiej na fabrycznej gwarancji.

Można tak wyrwać super auto 30/40% taniej względem "świeżaka". Różnica? Jedna d--a więcej tam siedziała i nic poza tym.

Co do miejsca pochodzenia to
  • Odpowiedz