Wpis z mikrobloga

#raportzpanstwasrodka
Lekcja na dziś dla roszczeniowego Muminka od niepelelnosprawnego Sobaki
Jak się nie ma czego się lubi to trzeba zapier#alac żeby mieć.
Od 9 grudnia od rana do wieczora pracuje trzecia nadgodziny, zrezygnowałem ze swiat i sylwestra by nadrobić finanse pracuje od 7 - 22. I nie proszę się nikogo o kasę. Dlatego brzydzę się rozczeniową postawą mumina. Chlop w siłę wieku ma dwie ręce do roboty i jeszcze ma pretensję do świata, że ludzie ciężko zarobionego grosza nie chcą dać. Już nie mówiąc o tym, że osoba Niepełnosprawną fizycznie nie boi się nowych wyzwań w pracy a chłop po 50 tylko się pasi wołając o kasę nie oferując nic w zamian w dodatku jeszcze gra na uczuciach.
Mumin przynosi wstyd dla wszystkich Bygoszczakow.
Wesołych świąt wszystkim.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wuadek: pomagam bardziej potrzebującym osobom niż Filip.
Los mnie tak pokierował, że stałem się opiekunem.
Nie jest to stricte dom opieki a opieka dostarczana do prywatnych domostw.
Jest to bardzo wymagająca praca bardziej od strony presji. Ale daję radę i w jakimś sensie po wykonaniu pracy pod wpływem presji daje wielka satysfakcję
  • Odpowiedz
  • 14
@Towarzysz_Sobaka: myślicie na kompletnie różnych płaszczyznach, w jego oczach autentycznie frajer jesteś zwykły, mumin nic nie robi i też se żyje na eleganckości, brzuch pełny, w dupę ciepło i gitara
  • Odpowiedz
@kapitanKloss23: na własne życzenie skazuje się na dogorywanie.
Nie pojmuje też jak można tak wegetować? Nie mieć celów w życiu i ambicji...
Ja zawsze planuje naprzód długoterminowo mając kilka awaryjnych planów w zanadrzu. Bo jednocześnie wiem czego od życia chce i mimo przeszkód potrafię po trupach osiągnąć swój cel.
Człowiek powinien się spełniać w życiu. Gdybym ja miał tak wegetować to bym zwariował do reszty.
  • Odpowiedz
@kapitanKloss23: dlatego jest nauczka na przyszłość, że Ormowcom się nie pomaga ani z nimi nie zadaje, bo to jak gra z gołębiem w szachy - rozwali figury i nasra na planszę. Jak się chcą wywalić na pysk to niech się wywalają. Oni nigdy w życiu się niczego nie nauczą. Nawet jak będą zdychać z głodu pod mostem to i tak będą kląć na zamordystyczną UE oraz wykop, przez które (w
  • Odpowiedz
mumin nic nie robi i też se żyje na eleganckości, brzuch pełny, w dupę ciepło i gitara

@ryhu: ja kiedyś myślałem w podobnym stylu (że jak się wytnie drzewa to przestanie wiać wiatr), a potem poszedłem do przedszkola
  • Odpowiedz
@darth_invader: to przyjmij do wiadomości, że są ludzie (z naszej perspektywy ograniczeni umysłowo) którzy, jak już wytną drzewa, to przestają czuć wiejący wiatr i są szczęśliwi
  • Odpowiedz