Aktywne Wpisy

MetalowyBieg +133
Zatrudnili u mnie takiego skąpego boomera i naprawdę ciężko się na to patrzy.
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z
Człowiek liczy każdy grosz jakby żył w permanentnym kryzysie. Rano przychodzi z kanapkami z domu, herbata w termosie bo przecież szkoda wydać parę złotych na coś na miejscu. Energetyk? Nie ma mowy. Wszystko „bo taniej w domu”.
W ciągu dnia zero wydatków. Kompletnie. Jakby wydanie jakichkolwiek pieniędzy było problemem. My czasem coś zamówimy albo wyskoczymy po jedzenie, a on siedzi z

witam12 +204
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Zapomniała jak się mówi, nie poznawała nikogo a większość czasu spędzała śpiąc.
Dzisiaj rano zaczeła nieregularnie oddychać i poprostu umarła.
Po raz pierwszy od lat ten dom wypełnił się na chwilę ludźmi, tak jak działo się to w każde święta lata wcześniej.
Tym razem jednak zamiast usłyszeć kolędy śpiewane przez 4 pokolenia mojej rodziny, usłyszałem jak 3 pokolenia odmówiły modły nad ciałem prababci.
Zamknął się pewien rozdział, ostatnie ogniwo pękło a my wszyscy możemy rozejść się w swoją stronę. Po pogrzebie prawdopodobnie już nigdy nie spotkamy się wszyscy razem w jednym miejscu.
W duchu cieszę się trochę że babcia się już nie męczy, bo ja sam nie chciałbym tak żyć jak ona przez te ostatnie 2 lata.
#gorzkiezale #takaprawda #zycieismierc
Komentarz usunięty przez autora
@SHOGOKI: Uwolniła się od cierpień i przymusowego trzymania przy życiu.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Babcia wychowała moją mamę i jej czwórkę rodzeństwa, pomagała wychować mnie, moich dwóch braci oraz 12 kuzynów.
Dzisiaj wszyscy wzięli z sobą dzieci żeby babcia ostatni raz mogła pomóc w wychowaniu następnego pokolenia i dać swoim prawnukom ostatnią w swoim życiu ważną lekcję.
Pomogła zrozumieć i oswoić się z myślą że wszyscy kiedyś umrą.
Za to obie babcie wciąż żyją jedna ma 90 lat i ma tylko pogorszony słuch a druga ma 87 i jest w pełni świadoma plus ma sprawne wszystkie zmysly
W szpitalu uznali że płuca=covid, test robili mu 5 razy, do skutku a potem zamęczyli.
Demencja zaczęła się chyba z 6-8 lat wcześniej. Od kłopotów z trafieniem do kuchni, we własnym mieszkaniu, przez przewracanie się na schodach czy chodniku, próby ucieczki z domu, bo miasto się pali, wojna jest, po złośliwość, przekleństwa, a na końcu tylko leżenie na środkach uspokajających, we własnym świecie.
Od wielu lat miała nadciśnienie i w
Kiedyś jak babcia była jeszcze ruchliwa to mama dosłownie poszła podlać kwiaty do drugiego pokoju a ona w tym czasie zdążyła uciec na drugi koniec wsi.