Wpis z mikrobloga

Śledziłem sobie happening Ryszarda i muszę powiedzieć, że nie trafiają do mnie argumenty, że zrobił sobie z tego cyrk, tylko przeszkadza normalnym pracownikom, że z nich szydzi i że jest odklejonym milionerem.

Wręcz przeciwnie we wszystkim co robił widać szacunek do tej pracy i ludzi ją wykonujących. Nie kręcił beki z pracowników, na żadnym etapie nie mówił że taka robota nie jest trudna, wyczerpująca, że dla niego to bułka z masłem (kod na kajzerkę - 50), ale sumiennie wykonał swoją robotę i tak jak obiecał - przepracował 8h w wigilię.

Dlatego szacun dla potężnego liberała, który własnym działaniem pokazał, że praca jest ważna, bo nią budujemy dobrobyt własnej rodziny i społeczeństwa, a majątek bierze się właśnie z pracy. Tym samym własnymi rękami wprowadził w działanie jeden z najważniejszych korwinowych sloganów. O takich osobach jak Berkowicz, Bosak, Sośnierz nie mogę niestety tego powiedzieć...

#polityka #petru #bekazkonfederacji #handel
Amatorro - Śledziłem sobie happening Ryszarda i muszę powiedzieć, że nie trafiają do ...
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 709
@Amatorro: Dla mnie to był majstersztyk, patrząc jaki error 404 sprawił w sumie u wszystkich. Ile wrzeszczenia że polityk nie pracuje, a jak już poszedł do pracy to też źle bo przeszkadza i nie szanuje xD U prawaków - Trump w maku dobry, ale Petru w Biedrze to już beka i lans xD a na lewicy ''jak jesteś taki mondry to idź na kasę, wiedz jak to mają ludzie pracy''
  • Odpowiedz
@Amatorro: Może i trochę pod publiczkę, ale mnie się ogólnie podobała ta inicjatywa, tylko rozszerzyłbym ją trochę bardziej żeby każdy z polityków uczciwie przepracował kilka miesięcy na takich zwyczajnych stanowiskach jak kasjer, magazynier, kurier itd oraz pożył trochę z tych pensji. Po takim przeszkoleniu mógłby dopiero zabierać się za rządzenie państwem.
  • Odpowiedz
@Amatorro: Co mnie rozśmieszyło, oglądałem któryś z serwisów informacyjnych i tam pokazywali jak wywiązała się ciekawa rozmowa Petru z klientem
Petru: Kartą czy gotówką?
Klient: Gotówką, żeby było trudniej
Petru: Dziękuje Panu za pomoc
  • Odpowiedz
  • 22
@Amatorro niby tak, ale wyciąganie wniosków po jednym dniu pracy to tak średnio. Zmęczony, ale nie zmordowany, no super, to teraz czekamy na "happening", gdzie tak pracować musi cały rok. A po pracy wracać do wynajmowanego 40m. Oczywiście wszystko z wypłaty z pracy w sklepie.
No i poszedł tam z własnej woli, nie musiał tego robić, by przeżyć kolejny miesiąc, a budował sobie tym kapitał polityczny (czyli coś więcej niż sama
  • Odpowiedz
  • 22
@Amatorro Petru nie udowodnił tym happeningiem zupełnie nic. Szacunek za to, że z gęby nie zrobił ścierki i faktycznie podjął się tego zadania. Jednak to nic nie zmienia, chłop po dniu pracy w wigilię wróci do domu, gdzie będzie miał przyszykowane wszystko przez kogoś innego, dzieci ogarnie opiekunka, żarcie catering a porządki ekipa sprzątająca. Jeden dzień na kasie nie zmieni tego, że chłop jest oderwany od rzeczywistości przeciętnego człowieka. Dodatkowy dzień
  • Odpowiedz
@eeehhh: no bo przerobienie JEDNEGO DNIA i twierdzenie, że teraz on wie czym jest praca pracownicy czy pracownika biedronki to fikołek godny IQ 60. Jak dla mnie to jest idiotyczne. Nic nie pokazal, zrobił sobie happening i tyle.

P.S. a wiesz dlaczego mógł sobie robić happening w wigilię xD? Bo w swojej pracy (poseł) miał wolne! Ot sprawiedliwość, areczku Ty rób na kasie, pan posel ma wolne, raz w życiu
  • Odpowiedz
@Amatorro: pod koniec dobrze powiedział, dać ludziom wybór czy chcą pracować w niedzielę i wigilię czy nie. Pracodawca jeśli będzie mieć pracowników to otworzy sklep jeśli nie to nie otwiera, może zachęcić wyższym pracownika wynagrodzeniem niż zwykle i chętni przyjdą do pracy. Akurat mamy takie czasy że do handlu nie ma chętnych osób wiec pracodawca nie będzie straszyć zwolnieniem pracowników bo ktoś nie chce pracować w niedzielę.
  • Odpowiedz
@Jariii: no tak propagandysto, coś poszło nie tak mając największego nieroba w swojej partii, no cóż propagandyści z platformy musicie się bardziej postarać albo głębiej zakopac bo donald to pracusiem nigdy nie był. I akurat smoki to w waszej bajce o jego pracy lataja
  • Odpowiedz
niby tak, ale wyciąganie wniosków po jednym dniu pracy to tak średnio. Zmęczony, ale nie zmordowany, no super, to teraz czekamy na "happening", gdzie tak pracować musi cały rok. A po pracy wracać do wynajmowanego 40m. Oczywiście wszystko z wypłaty z pracy w sklepie.

@Razi91: To jest takie p---------e, że nie wiem. Czyli co nie chodzi o samą pracę (btw. Petru zawodowo też z---------ł. On wie co to ciężka praca)
  • Odpowiedz
@Amatorro: zero zdziwienia, że was tusk z hołownią i biedroniem tak rozkosznie dyma, skoro na takie prymitywne hepeningi się nabieracie. Może jeszcze wierzycie, że trzaskowski codziennie tramwajami jeździ i bladym świtem na plac przychodzi. Durniejsi od moherowych beretów
  • Odpowiedz