Śledziłem sobie happening Ryszarda i muszę powiedzieć, że nie trafiają do mnie argumenty, że zrobił sobie z tego cyrk, tylko przeszkadza normalnym pracownikom, że z nich szydzi i że jest odklejonym milionerem.
Wręcz przeciwnie we wszystkim co robił widać szacunek do tej pracy i ludzi ją wykonujących. Nie kręcił beki z pracowników, na żadnym etapie nie mówił że taka robota nie jest trudna, wyczerpująca, że dla niego to bułka z masłem (kod na kajzerkę - 50), ale sumiennie wykonał swoją robotę i tak jak obiecał - przepracował 8h w wigilię.
Dlatego szacun dla potężnego liberała, który własnym działaniem pokazał, że praca jest ważna, bo nią budujemy dobrobyt własnej rodziny i społeczeństwa, a majątek bierze się właśnie z pracy. Tym samym własnymi rękami wprowadził w działanie jeden z najważniejszych korwinowych sloganów. O takich osobach jak Berkowicz, Bosak, Sośnierz nie mogę niestety tego powiedzieć...
@Amatorro: Dla mnie to był majstersztyk, patrząc jaki error 404 sprawił w sumie u wszystkich. Ile wrzeszczenia że polityk nie pracuje, a jak już poszedł do pracy to też źle bo przeszkadza i nie szanuje xD U prawaków - Trump w maku dobry, ale Petru w Biedrze to już beka i lans xD a na lewicy ''jak jesteś taki mondry to idź na kasę, wiedz jak to mają ludzie pracy''
@Amatorro: Może i trochę pod publiczkę, ale mnie się ogólnie podobała ta inicjatywa, tylko rozszerzyłbym ją trochę bardziej żeby każdy z polityków uczciwie przepracował kilka miesięcy na takich zwyczajnych stanowiskach jak kasjer, magazynier, kurier itd oraz pożył trochę z tych pensji. Po takim przeszkoleniu mógłby dopiero zabierać się za rządzenie państwem.
@Amatorro: Co mnie rozśmieszyło, oglądałem któryś z serwisów informacyjnych i tam pokazywali jak wywiązała się ciekawa rozmowa Petru z klientem Petru: Kartą czy gotówką? Klient: Gotówką, żeby było trudniej Petru: Dziękuje Panu za pomoc
@Amatorro: Pajacerka szkodnika, który głosował za uszczupleniem wydatków na służbę zdrowia. Chwalmy go, że przyszedł na parę godzin popracować na kasie xD Clown world
@Amatorro niby tak, ale wyciąganie wniosków po jednym dniu pracy to tak średnio. Zmęczony, ale nie zmordowany, no super, to teraz czekamy na "happening", gdzie tak pracować musi cały rok. A po pracy wracać do wynajmowanego 40m. Oczywiście wszystko z wypłaty z pracy w sklepie. No i poszedł tam z własnej woli, nie musiał tego robić, by przeżyć kolejny miesiąc, a budował sobie tym kapitał polityczny (czyli coś więcej niż sama
@Amatorro Petru nie udowodnił tym happeningiem zupełnie nic. Szacunek za to, że z gęby nie zrobił ścierki i faktycznie podjął się tego zadania. Jednak to nic nie zmienia, chłop po dniu pracy w wigilię wróci do domu, gdzie będzie miał przyszykowane wszystko przez kogoś innego, dzieci ogarnie opiekunka, żarcie catering a porządki ekipa sprzątająca. Jeden dzień na kasie nie zmieni tego, że chłop jest oderwany od rzeczywistości przeciętnego człowieka. Dodatkowy dzień
@eeehhh: no bo przerobienie JEDNEGO DNIA i twierdzenie, że teraz on wie czym jest praca pracownicy czy pracownika biedronki to fikołek godny IQ 60. Jak dla mnie to jest idiotyczne. Nic nie pokazal, zrobił sobie happening i tyle.
P.S. a wiesz dlaczego mógł sobie robić happening w wigilię xD? Bo w swojej pracy (poseł) miał wolne! Ot sprawiedliwość, areczku Ty rób na kasie, pan posel ma wolne, raz w życiu
@Amatorro: pod koniec dobrze powiedział, dać ludziom wybór czy chcą pracować w niedzielę i wigilię czy nie. Pracodawca jeśli będzie mieć pracowników to otworzy sklep jeśli nie to nie otwiera, może zachęcić wyższym pracownika wynagrodzeniem niż zwykle i chętni przyjdą do pracy. Akurat mamy takie czasy że do handlu nie ma chętnych osób wiec pracodawca nie będzie straszyć zwolnieniem pracowników bo ktoś nie chce pracować w niedzielę.
@Jariii: mentzen w rok więcej przepracował w swojej firmie niz donald przez 5 lat w prlu xddd typ całe życie w polityce a smierdziele z neuropy coś szczekaja
@Jariii: no tak propagandysto, coś poszło nie tak mając największego nieroba w swojej partii, no cóż propagandyści z platformy musicie się bardziej postarać albo głębiej zakopac bo donald to pracusiem nigdy nie był. I akurat smoki to w waszej bajce o jego pracy lataja
niby tak, ale wyciąganie wniosków po jednym dniu pracy to tak średnio. Zmęczony, ale nie zmordowany, no super, to teraz czekamy na "happening", gdzie tak pracować musi cały rok. A po pracy wracać do wynajmowanego 40m. Oczywiście wszystko z wypłaty z pracy w sklepie.
@Razi91: To jest takie p---------e, że nie wiem. Czyli co nie chodzi o samą pracę (btw. Petru zawodowo też z---------ł. On wie co to ciężka praca)
@Amatorro: zero zdziwienia, że was tusk z hołownią i biedroniem tak rozkosznie dyma, skoro na takie prymitywne hepeningi się nabieracie. Może jeszcze wierzycie, że trzaskowski codziennie tramwajami jeździ i bladym świtem na plac przychodzi. Durniejsi od moherowych beretów
Wręcz przeciwnie we wszystkim co robił widać szacunek do tej pracy i ludzi ją wykonujących. Nie kręcił beki z pracowników, na żadnym etapie nie mówił że taka robota nie jest trudna, wyczerpująca, że dla niego to bułka z masłem (kod na kajzerkę - 50), ale sumiennie wykonał swoją robotę i tak jak obiecał - przepracował 8h w wigilię.
Dlatego szacun dla potężnego liberała, który własnym działaniem pokazał, że praca jest ważna, bo nią budujemy dobrobyt własnej rodziny i społeczeństwa, a majątek bierze się właśnie z pracy. Tym samym własnymi rękami wprowadził w działanie jeden z najważniejszych korwinowych sloganów. O takich osobach jak Berkowicz, Bosak, Sośnierz nie mogę niestety tego powiedzieć...
#polityka #petru #bekazkonfederacji #handel
Petru: Kartą czy gotówką?
Klient: Gotówką, żeby było trudniej
Petru: Dziękuje Panu za pomoc
@kuzio997: 5s szukania XD
No i poszedł tam z własnej woli, nie musiał tego robić, by przeżyć kolejny miesiąc, a budował sobie tym kapitał polityczny (czyli coś więcej niż sama
@Amatorro: zapomniałeś, że majątek jest właściciela, a praca pracownika XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
P.S. a wiesz dlaczego mógł sobie robić happening w wigilię xD? Bo w swojej pracy (poseł) miał wolne! Ot sprawiedliwość, areczku Ty rób na kasie, pan posel ma wolne, raz w życiu
@Jariii: i donald tusk o nim zapomniałeś tłuku neuropejski
@krumkichot: Tak oczywiście. A w tej bajce mamy smoki xD
@Razi91: To jest takie p---------e, że nie wiem. Czyli co nie chodzi o samą pracę (btw. Petru zawodowo też z---------ł. On wie co to ciężka praca)