Aktywne Wpisy

Need +292
#usa #trump #antykapitalizm
wykopki klaskają uszami na, mówiąc waszym językiem, teatr dla gojów takich jak wy jak trump rzuca jakieś hasła z wojen kulturowych, a prawdziwa twarz tej władzy jest na tym zdjęciu
wykopki klaskają uszami na, mówiąc waszym językiem, teatr dla gojów takich jak wy jak trump rzuca jakieś hasła z wojen kulturowych, a prawdziwa twarz tej władzy jest na tym zdjęciu

źródło: image
Pobierz
mickpl +140
Nie no wspaniałe mamy to "ministerstwo rozwoju i technologii" XD
Polska została wrzucona przez USA w Tier 2 jeśli chodzi o zakupy chipów do AI czy datacenters, czyli potraktowana jak kraj trzeciego świata.
Mamy np. limit 50k chipów na takie H100 od Nvidii na dwa lata. A więc w Polsce nie powstanie żadna rodzima firma z prawdziwego zdarzenia zajmująca się AI czy sprzedawaniem mocy w chmurze.
Zamiast
Polska została wrzucona przez USA w Tier 2 jeśli chodzi o zakupy chipów do AI czy datacenters, czyli potraktowana jak kraj trzeciego świata.
Mamy np. limit 50k chipów na takie H100 od Nvidii na dwa lata. A więc w Polsce nie powstanie żadna rodzima firma z prawdziwego zdarzenia zajmująca się AI czy sprzedawaniem mocy w chmurze.
Zamiast

źródło: at
Pobierz
tldr:
Przyjechałem do rodzinnego domu na święta, wstaję pewnego razu, a mama mówi do mnie, że mam list i pokazuje mi mała karteczkę z napisem "fajny z ciebie chłopak". Sąsiadka przekazała mojej mamie, że za wycieraczka umieścił ją nocą jedenastoletni syn sąsiadów. Trochę beczki, zapomniałem o sprawie. Dziś wychodzę na podwórko i słyszę jakby ktoś mnie wolał. Może mi się przesłyszało. Idę się przejść, znów słyszę "Sebek" z krzaków od sąsiada. No nic, skojarzyłem, że to ten mały, co go nigdy na oczy nie widziałem, bo już kupę lat tu nie mieszkam. Idę sobie, idę i widzę, że mnie jakiś dzieciak śledzi jadąc za mną na rowerze, utrzymując dystans. Przyczaiłem się trochę za rogiem, tak że dojechał blisko, to wyszedłem. Mały z pędem s--------ł w stronę domu. Wracam ze spaceru, a tam na słupku od furtki kolejny list.
Nie wiem co mam robić. Olać, bo jutro wyjeżdżam, pogadać z ojcem młodego? Doradzcie, nigdy nie miałem stalkera, w dodatku jedenastoletniego chłopca...
#creepystory #kiciochpyta #pytanie #niewiemjaktootagowac
źródło: temp_file5538053421206358411
Pobierz