Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się czy kupić odbiornik Bluetooth czy AirPlay 2 do wzmacniacza. Która transmisja przenosi lepszą jakość dźwięku. Będę używał iPhone a odbiornik będzie podłączony do wzmacniacza. W samochodzie używam urządzenia z zdjęcia i jestem zadowolony ale może jest coś z lepszą jakością dźwięku. Budżet tak do 300zł #bluetooth #airplay #audioboners #audio
Turkotka - Zastanawiam się czy kupić odbiornik Bluetooth czy AirPlay 2 do wzmacniacza...

źródło: IMG_3087

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turkotka: jak chcesz z mp3 albo z neta puszczać przez BT muzykę i szukasz jakości to podpowiem nie szukaj jej bo jej tam nigdy nie było.

Założę się, że nie bedziesz miał różnicy między bt a airplay. Weź tańse.
  • Odpowiedz
@bonus tylko wiim musi być podłączony do sieci nie sprawdzałem czy przy opcji bt ale wydaje mi się ze musi być zawsze online chyba ze ma się tez router w samochodzie;)
  • Odpowiedz
@Turkotka: pamiętaj że BT ma zawsze dodatkową kompresję, zawsze najlepszym wyborem będzie spotify/ tidal Connect. Te protokóły łączą się z routerem i pobierają źródłową jakość. A jak masz BT to twój fon pobiera muzę z routera, a potem twój fon to kompresuje i przesyła i dodatkowo zużywa prąd.
  • Odpowiedz
@bonus miałem kiedyś pro ject bt box s powiem szczerze ze bardzo Dobrze to brzmiało nie bylo słychać kompresji także dobre bt daje radę;) Chyba ze byl tam jakis upsampling w dacu tego pro jecta
  • Odpowiedz