Wpis z mikrobloga

Dzień dobry wam,
w tę switeczną środę nadchodzę z lokalnym # rozdajo.
Specjalnie nie taguje tego poprawnie aby trafiło to szczegolnie do ludzi z #bydgoszcz oraz okolic. Toruń też, a niech bedzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Do wygrania dwa bilety na operę "Wesele Figara".

Zasady: dajesz plusa i komentarz. Komentarz z największą ilością plusów wygrywa.

Gramy do jutra aż wstanę i zjem śniadanko. Potem kawusia oczywiście. Prawdopodobnie około południa.

Wesołych!

Oczywiście fanatyków patostreamow wykluczam, zielonki również papa.
Ogienwszopie - Dzień dobry wam,
w tę switeczną środę nadchodzę z lokalnym # rozdajo.
...

źródło: temp_file4263936757864345077

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ogien_w_szopie: Opera nie "może uzależniać", tylko silnie uzależnia. W #rozdajo nie chcę brać udziału, bo nie wyrwę się do Bydgoszczy w lutym.

BTW "Wesele Figara" to historia skomplikowanej, wielopoziomowej intrygi, w wyniku której hrabia został tak skołowany, że przez pomyłkę przespał się z własną żoną.
  • Odpowiedz
@Ogien_w_szopie: Jeszcze w ramach ciekawostki:
"Najsłynniejsza aria z Wesela Figara", "Largo al Factotum", czyli ta, w której śpiewak powtarza "Figaro, Figaro, Figaro", nie pochodzi z "Wesela Figara", tylko z "Cyrulika Sewilskiego". :)
  • Odpowiedz
Z racji, iż kolega który ma aż 4 plusy nie bierze udziału w rozdajo, postanowiłem zrobić losowanie (papierkowe) pod nadzorem specjalnej komisji, w której w składzie jestem JA.
Wygrał @krzesimir (Napisz do mnie w wolnej chwili w celu ustalenia czasu, miejsca lub sposobu odebrania biletów)
Reszty nie wołam aby ich nie denerwować :)
Na Wielkanoc powinno być kolejne rozdajo, jeśli dożyje oczywiście. Wesołych!
  • Odpowiedz