Wpis z mikrobloga

Wyszedłem z psem, pogryzlem powietrze, cała ulica wali zgniłym jajem bo ktoś ma za niską tempetature spalania.

Pamiętajcie, choroby biorą się od szczepionek i 5g, zła jakoś powietrza nie ma z tym nic wspólnego.

#zalesie #ekologia
dqdq1 - Wyszedłem z psem, pogryzlem powietrze, cała ulica wali zgniłym jajem bo ktoś ...

źródło: IMG_0813

Pobierz
  • 186
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bdg-bro: akurat pompy ciepła to się średnio nadają do pl. No chyba że mamy taką zimę jak w tym roku. No i prund do dogrzewania grzałkami masz z elektrowni węglowej więc xd.
A kopciuchy to się już dawno sie powinno wypierdzielic na śmietnik histori.
  • Odpowiedz
@dqdq1: @mandoly768 @bdg-bro @JanDzbanPL Mój ojciec jak i 90% rodziny są miłośnikami pieców na węgiel i samego węgla. Ojciec to ma takiego fioła na punkcie węgla, w domu z garażu na samochód zrobił magazyn na czarną godzinę ma tam pewnie z 15 ton, a w kotłowni ma magazyn na to co spala normalnie w sezonie. Coś ze dwa lata temu na rynku brakowało węgla i cena jakoś
  • Odpowiedz
@dqdq1 nikt mi nie będzie mówił czy mogę palić a czym nie, jestem wolnym człowiekiem, ekologia to wtórny użytek jak np spalanie opon
  • Odpowiedz
@bdg-bro: Tu nie chodzi o to, że ktoś jest zwolennikiem pomp ciepła a ktoś inny węgla. Jak zawsze chodzi o kasę. Na zdjęciu jest typowy komunistyczny kwadraciak . Na oko 200m2 powierzchni użytkowej. Montując pompę ciepła w nim trzeba zrobić ok.400m2 elewacji styropianem ok. 20 cm, docieplać strych na bidę wełną 20 cm lub pianką PUR. Do tego dochodzi wymiana okien, których jest minimum 14 plus styropian na podłodze i
  • Odpowiedz
@dqdq1: @bdg-bro @JanDzbanPL U mnie sąsiad pali plastikiem, czy jakimiś oponami. Czuć gryzące w gardło powietrze, jak się wyjdzie na zewnątrz. Niby można go p----------ć do służb, ale potem on będzie wiedział kto na niego doniósł i zostanie do końca między nami kwas xD
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: @bdg-bro @dqdq1 gaz powinien być promowany, a UE z nim akurat też walczy, co nie ma sensu. Pompy ciepła są spoko, ale w nowoczesnych domach i z instalacjami budowanymi pod nie. Pod gaz też powinna być instalacja budowana, ALE będzie działać i tak lepiej jak zastąpimy piec węglowy kotłem gazowym. Nie w pełni wydajnie, ale akceptowalnie + ocieplenie domu i wymiana okien.
Nie rozumiem tego forsowania pomp
  • Odpowiedz
@mandoly768

@dqdq1: zaraz sie zleca obroncy wolnosci i obwiniajacy samochody. W domach z kopicuhami im montowac EGR do salonu to moze by zrozumieli.

Mieszkam na wsi i w 90% domow nie widać w ogóle dymu bo mają już piece 4 lub 5klasy. Jest sporo jeszcze osób co powinny wymienić piece ale raczej maja inne wydatki i ich nie stać na koszt 10k. Nawet w starym piece mozna palic bez
  • Odpowiedz