Wpis z mikrobloga

Cześć, jestem rocznik 89. Na komisji WKU w 2008 czy 2007 dostałem kat. B12 i później znieśli obowiązek służby. W międzyczasie skończyłem studia, ożeniłem się, mam 4 dzieci, najmłodsze w tym roku 3 lata. Pracuje na etacie.
Czy moja kategoria to wciąż niezdolny do służby? Czy mogę dostać przydzial mobilizacyjny? Jak to wygląda teraz.
#pobor #wojsko
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wacetob: jeśli dostałem B12 to musiałeś się stawić po 12 miesiącach i wtedy przydzieliliby ci inną kategorię, jeśli sobie o tobie zapomnieli to siedź cicho a może nikt cie nie ruszy w razie mobilizacji
  • Odpowiedz
  • 0
@kacappylon: siedzę cicho. Nikt mnie wzywał na kolejną wizytę, bo w następnym roku nie było już komisji dla każdego tylko brali tych co chcieli lub mieli jakieś medyczne studia czy coś. Dzięki.
  • Odpowiedz
@wacetob: znaczy się że zapomnieli o tobie, bo komisje wojskowe są do dzisiaj, ja miałem a jestem rocznikiem późniejszym, biorąc pod uwagę że jesteś już dawno po wieku poborowym to w razie mobilizacji przeglądając listę ciebie pominą bo uznają że był pewnie jakiś powód za tym że nie byłeś wzywany, albo może być taka możliwość że bez twojej wiedzy wstawili ci kat. A jak każdemu xD
  • Odpowiedz
@wacetob @kacappylon Spokojnie, nikt nie zapomni, wszyscy mamy obowiązki względem państwa i w przypadku wojny z kategorią B czy nawet D nie opuścisz kraju. Ludzie nawet z kategorią E mogą być przydatni podczas wojny chociażby na tyłach, łączności czy logistyce.
  • Odpowiedz